Ga naar de inhoud
Entertainment

Sander Hoogendoorn terug naar de middag van 3FM

Sander Hoogendoorn Beeld © ANP

Uit de nieuwe ochtendprogrammering die NPO 3FM woensdag bekend heeft gemaakt, blijkt dat Sander Hoogendoorn (34) vanaf september terugkeert in de middag. De dj maakte tot voor kort jarenlang het ochtendprogramma op de zender, maar moest daar onlangs gedwongen mee stoppen. Het vroege tijdslot wordt vanaf komend najaar ingevuld door Rob Janssen (33) en Wijnand Speelman (33). Ook keren Barend van Deelen (34) en Eddy Keur (63) terug op 3FM.

"Ook in het nieuwe radioseizoen blijft 3FM dé zender met een grenzeloze liefde voor muziek die we graag delen met luisteraars"

Vanaf 12 september zijn Rob en Wijnand van 06.00 tot 09.30 uur te horen met hun programma. Volgens zendermanager Menno de Boer hebben de dj's zich als duo op de vrijdagavond bewezen en zijn ze klaar voor de volgende stap. "Ze zijn diehard-muziekliefhebbers, hebben waanzinnige chemie en staan met hun programma in het hier en nu", zegt hij in een verklaring. "Dit is het moment om samen hun ambitie - een eigen ochtendshow - waar te maken."

3FM-dj
Lees ook:
3FM-dj Frank van der Lende voor het eerst vader geworden

Jorien Renkema (Het Betere Werk, van 09.30 tot 12.00 uur) en Timur Perlin (Requestival, van 12.00 tot 13.00 uur) zijn daarna te horen voordat Sander Hoogendoorn nieuw in de middag plaatsneemt. Hij maakt van 13.00 tot 16.00 uur een nieuw programma waar muziek centraal staat.

Vanaf 3 oktober is aansluitend op het programma de verloren zoon Barend van Deelen tot 19.00 uur te horen. De dj vertrok eind 2016 bij 3FM om bij Radio 538 te gaan werken, maar keert vanaf dit najaar dus weer terug. Van maandag tot en met donderdag maakt hij een middagshow die 'frisser en sneller is en avontuur in zich heeft', aldus de zender.

Frank van der Lende presenteert aansluitend de vroege avond tot 21.00 uur voordat Sagid Carter de maandag- tot en met donderdagavond afsluit met 3voor12 Radio.

3FM-dj
Lees ook:
3FM-dj Mark van der Molen ontkent sexting met minderjarige

Behalve Barend, keert ook Eddy Keur terug in de 3FM-programmering. Hij maakt iedere vrijdag een nieuw programma van 16.00 tot 19.00 uur. De radio-dj was eerder in de jaren tachtig al werkzaam voor NPO 3FM, dat destijds Hilversum 3 en Radio 3 heette. Tot voor kort was hij te horen op NPO Radio 2, toen hij daar Ruud de Wild verving tijdens zijn afwezigheid.

Ontslagen
Lees ook:
Ontslagen 3FM-dj Herman Hofman ontroerd door steun van fans

"Met deze getalenteerde radiomakers hebben we een perfecte flow in de dag te pakken", aldus de zendermanager. "Ik kijk ontzettend uit naar de nieuwe programma’s en hoe de teams zich de komende tijd gaan ontwikkelen. Ook in het nieuwe radioseizoen blijft 3FM dé zender met een grenzeloze liefde voor muziek die we graag delen met luisteraars."