Ga naar de inhoud
Entertainment

Familie Peter R. de Vries teleurgesteld over uitstel uitspraak

De familie van Peter R. de Vries is 'teleurgesteld' dat de uitspraak in de moordzaak donderdag wordt uitgesteld. "Ik heb begrip voor de beslissing, maar het is wel pittig", zei zoon Royce de Vries (33) maandag na afloop van de zitting in de rechtbank in Amsterdam.

"Je stelt je in op een vonnis"

Omdat het Openbaar Ministerie afgelopen week met nieuwe informatie kwam die mogelijk van belang kan zijn in de zaak tegen de twee verdachten Kamil E. en Delano G., besloot de rechtbank dat de zaak heropend moet worden. Daarom kan er nog geen uitspraak gedaan worden.

Uitspraak
lees ook:
Uitspraak in zaak Peter R. de Vries uitgesteld

"Je stelt je in op een vonnis. Het is lastig als je dan ineens hoort dat het nog maanden langer gaat duren", aldus Royce. "Je hoopt eindelijk iets weg te kunnen strepen."

De nieuwe informatie gaat over verklaringen van een beschermde getuige, die zou hebben verteld over mogelijke opdrachtgevers voor de moord. Hierin zou een link worden gelegd naar de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi. Dit zou een mogelijke aanwijzing kunnen zijn dat de moordopdracht van hem kwam.

Uitstel
lees ook:
Uitstel uitspraak in zaak Peter R. valt partner zwaar: 'Enorme dreun'

Annemiek van Spanje, advocaat van de nabestaanden van De Vries, wijst erop dat er vorige week 'veel aan het licht is gekomen', onder meer door arrestaties van nieuwe verdachten in het grootscheepse rechercheonderzoek naar de moord. De familie is daar volgens haar "dankbaar" voor, "want het geeft meer inzicht dan ze tot dusver hebben gehad in vragen als: wie zijn de opdrachtgevers en wie is er uiteindelijk eindverantwoordelijk?"