Ga naar de inhoud
Entertainment

Henny Huisman kwam via Shownieuws achter zwangerschap kleindochter

Henny Huisman Beeld © ANP

Henny Huisman (71) hoorde van verslaggevers van 'Shownieuws' dat hij overgrootvader werd. Dat vertellen zijn kleindochter Emma en haar vriend Maurits in een video die zij zondag online hebben geplaatst.

"Ik schrok me kapot"

"Ik zat naast hem in de auto toen Shownieuws belde", vertelt Maurits Hazeleger in het filmpje met de titel Showtime. "Ze hadden meerdere tips gekregen dat hij overgrootvader zou worden. Ik schrok me kapot." Maurits en Emma hadden een heel plan de campagne opgesteld om het nieuws in verschillende fasen aan familieleden te vertellen, omdat de zwangerschap niet gepland was. Uiteindelijk was Henny overigens heel erg blij met het nieuws, vertellen de ouders van zijn achterkleinzoon Michael.

Henny
Lees ook:
Henny Huisman is overgrootvader geworden: 'Een godsgeschenk'

In de video op YouTube vertellen de ouders van 19 (Emma) en 22 (Maurits) over het hele traject naar de bevalling toe. Ook worden er in het filmpje daadwerkelijk beelden van de bevalling getoond. Ook Henny Huisman zelf figureert in de compilatie.

Henny
Lees ook:
Henny Huisman in de wolken na geboorte achterkleinzoon

De jonge ouders willen naar eigen zeggen vertellen over de tienerzwangerschap om 'met een eerlijk en echt verhaal' tegengas te bieden aan de negatieve reacties die zij hebben gekregen nadat zij het nieuws vertelden. "Het was niet gepland, maar je bent echt wel het allerbeste dat ons is overkomen", vertelt Emma in het filmpje tegen haar nu twee maanden oude zoon Michael.

Museumexpositie
Lees ook:
Museumexpositie voor Henny Huisman 'trip down memory lane'

Henny maakte de geboorte van zijn achterkleinzoon begin mei zelf wereldkundig op Twitter. Aan Shownieuws vertelde de televisiecoryfee eerder hoe bijzonder het is om overgrootvader te worden: "Je hebt een kind en die heeft een kind en daar zit dan ook weer een kind in. Het is heel bijzonder, een godsgeschenk."