Entertainment

Beyoncé controleerde artiesten nieuwe album op MeToo-schandalen

07 juli 2022 16:32 Aangepast: 07 juli 2022 17:19
Beyoncé Beeld © ANP

Beyoncé (40) heeft naar verluidt controles laten doen naar iedereen die meewerkte aan haar album 'Renaissance', om te controleren of artiesten en producers niet betrokken zijn geweest bij MeToo-incidenten. Dat meldt de Britse krant 'The Sun'. De zangeres zou twee nummers van hoogstaande artiesten hebben geweigerd vanwege beschuldigingen aan hun adres.

"Beyoncé was er kapot van toen ze erachter kwam dat Detail, een van haar vroegere medewerkers, werd beschuldigd van verkrachting en aanranding"

De reden voor de 'MeToo-controles', zoals het medium dit noemt, zouden de beschuldigingen zijn jegens muziekproducent Detail. De producent, die meewerkte aan het liedje 'Druk In Love', werd in 2020 opgepakt vanwege seksueel misbruik. Hij werd er onder meer van beschuldigd vijf vrouwen te hebben verkracht. Dat heeft Detail, de artiestennaam van Noel Fisher, altijd ontkend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beyoncé aanwezig in Italië voor bruiloft Kourtney Kardashian

"Beyoncé was er kapot van toen ze erachter kwam dat Detail, een van haar vroegere medewerkers, werd beschuldigd van verkrachting en aanranding", zegt een bron hierover tegen The Sun. Daarop verbrak ze de samenwerking en voerde ze de MeToo-controles in, stelt de bron.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beyoncé verrast fans door nieuwe single vervroegd uit te brengen

Het nieuwe album Renaissance verschijnt op 29 juli.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore