Ga naar de inhoud
Entertainment

Dave Roelvink blijkt spiritueel, legt regelmatig hand op boom

Dave Roelvink Beeld © ANP

In een nieuwe aflevering van 'Open Kaart' onthult Dave Roelvink (28) dat hij een heuse boomknuffelaar is. Hij vertelt dat hij zijn hand tegen bomen legt om negativiteit af te voeren.

"Het geeft me een hele hoop rust. Houvast"

Dave Roelvink onthulde eerder dit jaar dat hij lange tijd een alcohol- en drugsverslaving heeft gehad. Inmiddels is hij twee jaar clean. De Roelvink-telg onthult dat hij daarnaast erg spiritueel is. "Het geeft me een hele hoop rust. Houvast."

De bomen in Amsterdam houden tegenwoordig hun hart vast als Dave weer langs komt lopen om zijn negatieve energie door de schors heen te stralen. "Dit vind ik moeilijk om over te praten. (...) Ik ga weleens naar buiten en dan loop ik door het park. Ik had een beetje een gestreste dag. En dan zet ik even mijn hand tegen een boom. Daar word ik helemaal rustig van."

Hij schaamt zich een beetje voor zijn nieuwe relatie met bomen. "Ik doe alsof ik sta uit te hijgen. Maar eigenlijk wil ik gewoon een beetje negatieve energie afvoeren."

Dave
Lees ook:
Dave Roelvink emotioneel: 'Moeder in paniek door mijn verslaving'

Maar daar blijft het niet bij. "Ik ga één keer per week naar de spirituele academie. Waar ik dan echt lessen in volg. Eén-op-één. Ik mag het geen lessen noemen, maar praten met iemand die daar veel meer ervaring in heeft." Ook leest Dave boeken en luistert naar podcasts over dit onderwerp. "Voor mij vult het een gat op dat ik mis van de drank en de drugs. Ik denk dat ik daarom nog geen terugval heb gehad, omdat ik een vervuld leven heb voor mijn gevoel."

Dave
Lees ook:
Dave Roelvink heeft grootse plannen voor toekomst van zijn zoon

Dave snapt dat deze onthulling voor gefronste wenkbrauwen zorgt. "Als je mij dit drie jaar geleden had verteld, dan had ik gedacht: gap, die is gek. Die moet je uit je buurt houden." De realityster wil zijn nieuwe levenslessen niet met de wereld delen. "Ik heb ook een hekel aan mensen die dit hebben gevonden en die het dan helemaal door je strot gaan douwen."

Zelfs zijn vriendin vertelt hij niet al zijn spirituele ontdekkingen. Maar of er in de sterren geschreven staat of zij ooit zullen trouwen? "Ik denk dat het wel moet gaan gebeuren, want zij wil dat wel. Voor mij hoeft het niet zo. (...) Ik zou het wel gezellig vinden, maar het is niet zo dat ik die bevestiging nodig heb. Ik geloof wel dat wij het nog even uithouden met elkaar."

Dave is niet de eerste BN'er die zijn spiritualiteit omarmt. Lieke van Lexmond heeft bijvoorbeeld haar leven aangepast aan de stand van de maan. Ze is nu op een peperdure vakantie in Peru om meer te weten te komen over dit hemellichaam. Hieronder zie je daar alles over. 

Lieke van Lexmond op maanvakantie in Peru: 'Behoorlijk kostbaar'

02:12