Entertainment

Alex Klaasen verstopte zijn poppen als kind: 'Bang gepest te worden'

07 juli 2022 12:07
Alex Klaasen Beeld © ANP

In een nieuwe aflevering van podcast 'Darmstad FM' duikt Alex Klaasen (46) in de schaamtemand. Zo biecht de cabaretier onder meer op dat hij vroeger altijd zijn Barbiepoppen verstopte voor zijn klasgenootjes en dat hij geheimhield dat 'ie op ballet zat.

"Ik heb vroeger heel veel schaamte gehad"

"Ik heb vroeger heel veel schaamte gehad", vertelt hij in de podcast. "Ik was al vrij snel in mijn jonge jaren homoseksueel, dat kwam vrij snel naar boven." Zo vroeg Alex altijd voor zijn verjaardag Barbiepoppen en My Little Pony. "Ik zat ook op ballet als kind."

"Dat probeerde ik ook verborgen te houden voor de rest van mijn klasgenoten", vervolgt hij. "Dus dan had ik allerlei Barbies en kleren en dingen gekregen voor die Barbies, en dan vroegen ze op school van: je bent jarig geweest, wat heb je gekregen? En dat kon ik natuurlijk niet zeggen. Dus dan zei ik: 'Ja, een vissenkom met een vis erin. Dan was dat ook wel echt zo, maar dan vertelde ik niet over die Barbie."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alex Klaasen 'intens verdrietig' door overlijden Gijs de Lange

Volgens Alex wist hij op dat moment nog niet eens dat hij op jongens viel. "Dat wist ik pas op mijn veertiende. Maar ik dacht wel: dat ik Barbies wil en op ballet zit... dan wordt ik straks gepest of uitgelachen."

De acteur komt ook met een verhaal over dat hij een keer tijdens ballet is 'betrapt' door een van zijn klasgenootjes - van wie hij nu weet dat hij ook op mannen valt - en door hem werd uitgelachen. "Ik heb me eigenlijk daarna best wel wat meer afgesloten en verborgen gehouden. Ik denk dat bij veel homo’s schaamte een groot onderdeel van hun leven is."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alex Klaasen gaat middagvoorstellingen van Snowponies spelen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore