Entertainment

Remko Vrijdag speelt Willy Wonka in Charlie and the Chocolate Factory-musical

07 juli 2022 11:00 Aangepast: 07 juli 2022 11:14
Remko Vrijdag Beeld © ANP

Acteur en cabaretier Remko Vrijdag (50) gaat de hoofdrol van chocoladefabriekdirecteur Willy Wonka spelen in de Nederlandse versie van de hitmusical 'Charlie and the Chocolate Factory'. Dat heeft de Theateralliantie donderdag bekendgemaakt. De voorstelling zal van eind augustus tot en met maart 2023 in zeventien grote Nederlandse theaters te zien zijn.

Remko is bij het grote publiek vooral bekend als een van de drie Vliegende Panters. Sinds de groep in 2008 uit elkaar ging, was de cabaretier te zien in talloze toneelstukken, films en televisieseries. Ook vormde hij een nieuw cabaretduo met Martine Sandifort.

De acteur is vanaf komende week ook in de bioscoop te horen in de nieuwe familiefilm Knor. Andere hoofdrollen in de Nederlandse versie zijn weggelegd voor acteurs Debbie Korper, Rein Hofman, Anne-Marie Jung en Eva van Gessel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Roald Dahl onder vuur door oude antisemitische uitspraken

De musical is gebaseerd op populairste werk van Roald Dahl. Het boek uit 1964 vertelt over het arme jongetje Charlie dat een van de gouden tickets bemachtigt voor een exclusieve rondleiding in de mysterieuze chocoladefabriek van ondernemer Willy Wonka. De musical was eerder onder meer te zien op Broadway en West End.

Ook werden er al twee verfilmingen van het boek gemaakt, met Gene Wilder (1971) en Johnny Depp (2005) in de hoofdrollen. Een derde versie wordt binnenkort verwacht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Eén van deze acteurs neemt Willy Wonka-rol over van Johnny Depp'

De vertaling van de liedjes is in handen van cabaretier Thomas van Luyn. De kaartverkoop voor de Nederlandse tour is al van start gegaan.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore