Ga naar de inhoud
Entertainment

Paul Witteman nooit meer op televisie: 'Weg is weg'

Paul Witteman Beeld © ANP

NPO-coryfee Paul Witteman (75) keert nooit meer terug op televisie. Dat vertelde de oud-presentator, die onlangs afscheid nam van zijn programma 'Podium Witteman', donderdag in een gesprek op NPO Radio 1.

"Als ik nu was doorgegaan, was ik nog drie jaar blijven zitten"

"Ik kom niet meer op televisie, dat is geweest", aldus Paul Witteman tegen presentator Pieter van der Wielen. "Weg is weg. Een beter moment om te stoppen dan dit kon ik niet vinden." De journalist vierde eind 2021 zijn 75e verjaardag en kreeg eerder dit jaar een Zilveren Nipkowschijf voor zijn volledige oeuvre. "Als ik nu was doorgegaan, was ik nog drie jaar blijven zitten. Dan gaan mensen op een gegeven moment zeggen: kan jij nog wel autorijden?" Dat moment wilde hij voor zijn.

Paul
Lees ook:
Paul Witteman niet te spreken over huidige talkshowaanbod

Sinds hij zijn afscheid op televisie bekendmaakte, is de presentator al door heel veel programma's gebeld. "Talkshows, die mij aan de zijkant willen zetten om commentaar te gaan geven. Maar dat moet ik niet meer doen. Ik wil geen enkele rol op televisie meer, op geen enkele manier."

Dat betekent overigens niet dat de presentator achter de geraniums gaan zitten. "Ik kan mij voorstellen dat ik mensen ga vertellen wat je met interviewgereedschap allemaal kan en moet doen. Ik denk dat er wel mensen zijn die het leuk vinden om dat te horen."

Paul
Lees ook:
Paul Witteman ontvangt de Ere Zilveren Nipkowschijf