Ga naar de inhoud
Entertainment

Concert The Rolling Stones in de herkansing na corona Mick Jagger

Mick Jagger Beeld © ANP

The Rolling Stones staan donderdagavond dan toch eindelijk in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Eigenlijk zou de Britse band al op 13 juni in het Amsterdamse stadion staan, maar zanger Mick Jagger (78) testte vlak voor het concert positief op corona.

De 78-jarige zanger voelde zich enkele uren voor de show niet lekker en liet zich testen. Veel fans stonden toen al in de Johan Cruijff ArenA te wachten.

'Mick Jagger verliet ArenA ziek en met coronaverschijnselen'

02:24
'Boze'
Lees ook:
'Boze' Corry alsnog naar Rolling Stones door Even tot Hier

Het is de eerste keer sinds vijf jaar dat The Rolling Stones weer in Nederland optreden. De laatste keer dat de mannen in Nederland waren, was in 2015. Toen deed de groep twee concerten; in de Johan Cruijff ArenA en in het GelreDome. Tijdens die shows zat Charlie Watts nog achter het drumstel. De muzikant overleed vorig jaar op 80-jarige leeftijd. Steve Jordan drumt sindsdien bij The Rolling Stones.

Mick
Lees ook:
Mick Jagger blijft tijdens corona-isolatie in Nederland

In de aanloop naar het concert zijn er dagelijks nieuwe kaarten vrijgekomen. Volgens een woordvoerder van organisator MOJO kunnen bezoekers, die door het verplaatsen van de show niet kunnen op de nieuwe datum, hun kaarten nog retourneren tot aan het concert. De organisator adviseert mensen zonder kaartje iedere dag even op de website te kijken.

"Het is moeilijk in te schatten hoeveel er per dag terugkomt en voor welke rang en plek in het stadion dat is", aldus een woordvoerder. Het gaat in ieder geval niet om 'een enorme hoeveelheid' kaarten.