Entertainment

Eerste plannen Stranger Things-toneelstuk onthuld

06 juli 2022 21:26 Aangepast: 06 juli 2022 22:25
Stranger Things Beeld © Tina Rowden/Netflix

Streamingdienst Netflix heeft een aantal nieuwe projecten bekendgemaakt die ze gaan realiseren met het nieuwe productiebedrijf van de broers Matt en Ross Duffer, de bedenkers van de populaire Netflixserie 'Stranger Things'. Onder de nieuwe plannen is onder meer een toneelstuk dat zich afspeelt in het 'Stranger Things'-universum.

Voor het toneelstuk zijn Sonia Friedman en Stephen Daldry aangetrokken als producenten. Stephen zal het project ook regisseren.

In een verklaring worden ook plannen onthuld voor een bewerking van het boek The Talisman van Stephen King en Peter Straub. De Duffer-broers zullen ook gaan werken aan een nieuwe live-actionversie van de bekende Japanse animeserie Death Note. Het is niet de eerste keer dat Netflix zich waagt aan een bewerking van Death Note. In 2017 kwam al een live-actionfilm uit op de streamingdienst, die niet goed werd ontvangen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stranger Things-ster viel ruim 36 kilo af voor vierde seizoen

Eerder werd al bekend dat de Duffers werken aan een spin-off van Stranger Things. In een interview met vakblad Variety verklapten de broers onlangs nog niets over de serie, behalve dat het heel anders zal worden dan de originele serie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore