Ga naar de inhoud
Entertainment

John van den Heuvel herdenkt Peter R.: 'Wat ooit was keert niet meer terug'

Beeld © Instagram @johnvdheuvel62

Precies een jaar geleden werd Peter R. de Vries na een uitzending van RTL Boulevard neergeschoten in Amsterdam. De misdaadverslaggever raakte zwaargewond en overleed anderhalve week later. Zijn collega John van den Heuvel (59) staat vandaag stil bij deze gebeurtenis.

"Vandaag is een trieste dag, vanwege de herinneringen aan wat zich een jaar geleden voltrok"

John, die jarenlang met Peter samenwerkte, deelt een foto van hen samen. 'Wat ooit was, keert niet meer terug', schrijft hij daarbij. 'Wat wel blijft zijn de herinneringen aan dertig jaar collegialiteit en saamhorigheid over normen en waarden, gevoel voor rechtvaardigheid en opkomen voor de zwakkeren in de samenleving.'

RTL
lees ook:
RTL Boulevard vanavond in het teken van Peter R. de Vries

Vandaag is voor John dan ook 'een trieste dag'. 'Vanwege de herinneringen aan wat zich een jaar geleden voltrok maar ook vanwege het harde besef van onomkeerbaarheid van gebeurtenissen, die een leegte achterlaten. Ik wens nabestaanden, vrienden en naasten van Peter R. De Vries op deze verdrietige dag veel sterkte', besluit de misdaadjournalist.

Het is woensdag precies een jaar geleden dat Peter R. de Vries werd neergeschoten in Amsterdam. Anderhalve week later overleed Peter. De uitzending van RTL Boulevard staat daarom vanavond geheel in het teken van Peter R. de Vries en is te zien vanaf 18.35 uur bij RTL 4.

In die uitzending zullen Peters kinderen, Royce en Kelly, vertellen over hoe zij het afgelopen jaar hebben beleefd. Een deel van het interview zie je hieronder al.

Royce en Kelly de Vries blikken terug op 'meest verschrikkelijke jaar'

01:12