Ga naar de inhoud
Entertainment

Jongere zusje Miley Cyrus herstellende van verslaving Xanax

Noah Cyrus (22) is herstellende van een verslaving aan kalmeringsmiddel Xanax. Het jongere zusje van Miley (29) vertelt in een interview met 'Rolling Stone' dat ze het middel zo vaak nam dat ze tijdens de pandemie geregeld tot 8 uur 's avonds sliep en moeite had wakker te blijven tijdens interviews.

"Het werd iets dat we samen deden"

Noah kreeg op haar achttiende voor het eerst een Xanax-pil van haar toenmalige vriendje. "Het werd iets dat we samen deden. Ik denk dat ik in zijn levensstijl wilde passen. Ik wilde zijn wat hij cool vond, en ik wilde doen wat ik dacht dat iedereen deed."

Ouders
lees ook:
Ouders Miley Cyrus scheiden na dertig jaar huwelijk

Noah vertelt dat ze het als kind vaak lastig vond dat haar gezin in de spotlight stond - haar vader Billy Ray is een bekende countryzanger en haar zeven jaar oudere zus Miley was als tiener een grote ster in Disney-serie Hannah Montana. Ze voelde dan ook veel druk toen ze zelf de muziekwereld in ging. De Xanax hielp dat te onderdrukken, zij het slechts tijdelijk. "Toen ik merkte dat ik alles er even door kon vergeten en de pijn kon stillen, was het al snel te laat en werd het een duistere, bodemloze put."

Het keerpunt kwam toen ze in de zomer van 2020 haar oma verloor. "Ik voelde me zo schuldig dat ik er niet was voor mijn familie. Ik was er fysiek bij, maar emotioneel niet. Dat kon ik niet." De zangeres zocht in het najaar van 2020 hulp en staat nu dus anderhalf jaar droog. "Ik word wakker, kan in de spiegel kijken en m'n dag beginnen zonder mezelf te haten. Ik kan nu goed voor mezelf zorgen."

Miley
lees ook:
Miley Cyrus noemt corona na tour 'het waard'