Ga naar de inhoud
Entertainment

Drie nummers Michael Jackson van streamingdiensten gehaald

Michael Jackson Beeld © ANP

Drie songs van Michael Jackson zijn van de streamingdiensten gehaald. Volgens muzieksite 'NME' gaat het om tracks van het in 2010 verschenen album 'Michael'. De songs zijn verwijderd omdat Jackson niet erop te horen is.

Het gaat om de liedjes 'Keep Your Head Up' en 'Breaking News'. Ook 'Monster', de track waarop rapper 50 Cent te horen is, is niet meer te vinden in de tracklist van het album op streamingdiensten als Spotify en Apple Music.

Tony
Lees ook:
Tony voor Michael Jackson-vertolker Myles Frost

Er is al langer veel te doen over de tracks. Een fan startte in 2014 een rechtszaak tegen een productiemaatschappij en twee vrienden van Michael. Die beweerden dat hij de tracks in 2007 had opgenomen, maar de fan en de erven van de artiest betwistten dat. Sony Music, het label dat Michael postuum had uitgegeven, heeft inmiddels erkend dat de zanger niet aan de tracks heeft meegewerkt. Het is volgens NME onduidelijk of de songs zijn verwijderd vanwege de kwestie.

TJ
Lees ook:
TJ Jackson naar Nederland met eerbetoon aan Michael Jackson

Michael werd in 2010 uitgegeven, een jaar nadat Michael Jackson overleed. Het album bevat tien nummers die hij nog niet eerder had uitgegeven. Op de drie tracks na zijn de andere songs nog wel gewoon te streamen.