Entertainment

Max Verstappen 'mentaal uitgeput' na winnen wereldkampioenschap

10 juli 2022 12:25
Max Verstappen Beeld © ANP

Max Verstappen (24) zat er na het winnen van het wereldkampioenschap vorig jaar helemaal doorheen. Dat onthult zijn moeder Sophie Kumpen (47) in het tijdschrift 'Heroes', dat compleet in het teken staat van de regerend wereldkampioen in de koningsklasse van de autosport.

"Hij kwam een paar dagen later naar mijn huis en zat er compleet doorheen"

De Formule 1-coureur heeft vorig jaar met hand en tand gevochten om de nummer één van de wereld te worden. Met zijn aartsrivaal Lewis Hamilton streed hij tot de laatste seconden om het wereldkampioenschap. Dat is Max niet in de koude kleren gaan zitten. "Hij kwam een paar dagen later naar mijn huis en zat er compleet doorheen. Hij was mentaal uitgeput en hij wilde alleen maar thuis zijn. Ik maakte zijn lievelingseten en we genoten van een paar rustige dagen samen", vertelt zijn moeder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Max Verstappen doet het niet voor het geld: 'Wil races winnen'

Dit zal voor veel (buitenlandse) Formule 1-fans een schok zijn, want Max wordt gezien als een koelbloedige, harde racer. "Zijn critici zeggen vaak dat Max een agressieve rijder is en dus ook een agressief persoon. Dat vind ik vreemd. Als je Max kent, weet je dat hij een groot hart heeft en dat hij er plezier aan heeft om goed te zijn voor anderen. Maar, zoals ik al zei, als je de helm op zet, word je een compleet ander mens."

Dat grote hart heeft hij van zijn moeder, die zelf ook coureur is geweest. Zijn vader Jos Verstappen, zegt ze, is veel harder. "Zijn vriendelijkheid heeft hij ook van mij, denk ik. Max is een erg open jongen. Hij zegt wat hij denkt en zo ben ik ook. Jos hield niet zo van het uitdelen van handtekeningen en het omringd worden door fans. Maar ik zei altijd tegen Max: 'Je moet altijd tijd maken voor je fans, of ze nu jong zijn of oud, het is een grote eer.'"

Gelukkig is Max een lieverdje voor mens en dier. "Ik vind het leuk dat Max goed is met dieren en kinderen. Hij houdt echt van kinderen en hij maakt altijd tijd voor ze."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Max Verstappen doet weer mee aan Netflix-hit Drive to Survive

Sophie zit elk raceweekend in de stress. "Elke keer als een coureur z’n helm opzet, is er een risico. Daarom steek ik elke donderdag voor de race een kaarsje op in de kerk dicht bij mijn huis, voor bescherming en in de hoop dat hij goed zal rijden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore