Entertainment

Voor Hetzelfde Geld-stel wil niet op droomhuis wachten: 'Duurt té lang'

05 juli 2022 22:00 Aangepast: 06 juli 2022 08:15
Beeld © Videoland

Ton en Marijke hebben samen een prachtige bovenwoning in Scheveningen, maar willen niets liever dan een huis met een tuin om samen te komen met de kinderen en kleinkinderen. Omdat dit in Scheveningen onbetaalbaar is, zoeken ze een nieuwe leuke woonplaats. Slaagt het team van 'Voor Hetzelfde Geld' er in om een nieuwe woning voor ze te vinden?

"We willen nú lekker in die tuin barbecueën met de kinderen en kleinkinderen en niet pas over twee jaar"

Ton en Marijke hebben het prima naar hun zin in Scheveningen, maar zijn toch echt op zoek naar een huis. "Eigenlijk verlangen we naar een tuin. En het hoeft echt niet groot te zijn, maar waar je gewoon lekker kunt barbecueën, de kleintjes lekker kunnen spelen en waar je gewoon buiten kan zitten", zo legt Marijke uit. Daarnaast zoeken ze naar een woning met een ruime woonkamer, aansluitende eetkamer en hoge plafonds. Aan hun budget zal het in ieder geval niet liggen, want de twee hebben maar liefst acht ton te besteden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Flinke domper voor stel in Voor Hetzelfde Geld: 'Hè shit'

Makelaren Debby en Vinod hebben het deze keer best makkelijk, want Ton en Marijke zitten niet per se aan een locatie vast. Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat ze binnen no-time drie prachtige opties weten te vinden. Met name het tweede huis blijkt een schot in de roos: de nieuwbouwwoning in Veghel moet weliswaar nog gebouwd worden, maar Ton en Marijke mogen alvast een kijkje nemen in een vergelijkbare woning die wel al af is. Het gigantische huis heeft een prachtige tuin valt ook nog eens net binnen budget. De prijs ligt namelijk rond de 744.000 euro.

Ton en Marijke zijn zó enthousiast over de woning, dat ze het weekje proefwonen willen doorbrengen in Veghel. Omdat het huis er nog niet staat verblijven ze in een bed & breakfast, maar dat mag de pret niet drukken: zo neemt Natasja hen mee voor een middagje picknicken met een camper op het perceel en lopen ze ook door het centrum dat aan ál hun wensen blijkt te voldoen. Er zijn genoeg delicatessezaken, de worstenbroodjes smaken heerlijk en de mensen zijn vriendelijk. En als klap op de vuurpijl blijkt Veghel ook nog eens over een prachtige golfbaan te beschikken, wat Ton en Marijke blij stemt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voor Hetzelfde Geld-stel weet niet wat ze zien: 'Ik voel me geflest'

Je zou dan ook denken dat ze aan het einde van de week unaniem beslissen om voor het huis in Veghel te gaan, maar tot de grote verbazing van presentatrice Natasja Froger zien ze er vanaf. "We gaan ons droomhuis niet bouwen op dat perceel", zo legt Ton uit. "Dit ligt niet aan het perceel, maar aan de ontwikkeling en hoe lang het duurt. Te lang." Ook Marijke vindt twee jaar wachttijd te ernstig. "We willen nú lekker in die tuin barbecueën met de kinderen en kleinkinderen en niet pas over twee jaar."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voor Hetzelfde Geld: Annelies en Andreas verlaten Amsterdam en zoeken de rust op

De twee blijken geen spijt van hun keuze te hebben, want als Natasja ze een jaartje later bezoekt, blijkt dat ze alsnog met de hulp van makelaar Debby een woning in Wijk bij Duurstede hebben gevonden. Eind goed, al goed. Bekijk hieronder hoe hun nieuwe huis eruitziet. 

Voor Hetzelfde Geld is te zien op Videoland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore