Entertainment

Max Verstappen doet het niet voor het geld: 'Wil races winnen'

05 juli 2022 16:02 Aangepast: 05 juli 2022 16:03
Max Verstappen Beeld © ANP

Max Verstappen (24) doet in het tijdschrift 'Heroes', dat compleet in het teken staat van de Nederlandse Formule 1-coureur, een exclusief interview. Zo vertelt hij dat hij niet racet voor het geld. "Van kleins af aan was het mijn doel om de Formule 1 te halen, succesvol te zijn en races te winnen. Daar draait het allemaal om", vertelt de regerend wereldkampioen in de koningsklasse.

"Als ik veel geld verdien, maar achteraan mijn rondjes rijd, word ik daar niet gelukkiger van"

Max verdient naar verluidt een slordige 35 miljoen dollar per jaar bij zijn raceteam Red Bull Racing. "Om het financiële aspect kun je niet heen. Iedereen is hier om geld te verdienen, maar het is voor mij belangrijker dat ik competitief ben en races win."

Zijn directe concurrenten moeten het met een lager salaris doen. Zo verdient zijn teamgenoot Sergio Perez 8 miljoen dollar en de mannen van Ferrari, Charles Leclerc en Carlos Sainz, respectievelijk 12 en 10 miljoen dollar. Alleen zijn aartsrivaal Lewis Hamilton ziet jaarlijks een hoger bedrag op zijn bankrekening binnenkomen. Hij verdient naar verluidt 40 miljoen dollar bij Mercedes. 

De Nederlander is hard onderweg om opnieuw de wereldtitel binnen te halen. "Als ik veel geld verdien, maar achteraan mijn rondjes rijd, word ik daar niet gelukkiger van."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Max Verstappen geeft met eigen magazine fans kijkje in zijn leven

Max levert veel van zijn privéleven in voor zijn racecarrière, al heeft hij zo nu en dan wel wat vrije tijd. "Misschien niet zoals andere mensen dat hebben, maar ik mag niet klagen. Ik doe wat ik leuk vind en het echte privéleven komt wel weer als ik gestopt ben." Met horden fans is het natuurlijk lastig om een Red Bulletje te halen bij de plaatselijke super en dat vindt de coureur toch vervelend. "Liever word ik morgen helemaal niet meer herkend."

Max zit zeker nog tot zijn 31e vast aan zijn contract. Maar in een verre toekomst ziet hij een leven in de luwte wel zitten. "Dit is nu een belangrijk onderdeel van mijn leven en ik vind het nog steeds heel leuk – laat daar geen misverstand over bestaan. Maar ik wil ooit minder gaan reizen en niet enkel in een raceauto zitten. Andere leuke dingen doen. Hopelijk word ik ook minder herkend op straat, als ik eenmaal stop met racen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Max Verstappen doet weer mee aan Netflix-hit Drive to Survive

Maar het racewereldje zal hij na zijn Formule 1-carrière niet willen verlaten. "Ik heb genoeg dingen die ik in de toekomst wil doen. Dan zou ik een kartcircuit willen bouwen en misschien een race- of kartteam opzetten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore