Entertainment

Metallica-klassieker populair na finale Stranger Things

05 juli 2022 08:00 Aangepast: 05 juli 2022 08:52
Beeld © Netflix

Het lijkt erop dat na Kate Bush (63) ook Metallica een hit gaat scoren dankzij de Netflix-serie 'Stranger Things'. De klassieker 'Master of Puppets' heeft een grote rol in de finale van het vierde seizoen en wordt sinds enkele dagen volop gestreamd en gedownload.

'Master of Puppets' is afkomstig van het gelijknamige album uit 1986. De stevige gitaarplaat werd nooit een hit maar groeide door de jaren heen wel uit tot klassieker. Zo stond het in de laatste editie van de Top 2000 van NPO Radio 2 op plaats 65.

In de Stranger Things-finale, die sinds vrijdag online staat, speelt het personage Eddie Munson (gespeeld door Joseph Quinn) het nummer op zijn gitaar als afleidingsmanoeuvre. Sindsdien duikt het liedje in steeds meer landen in de lijst van meest gestreamde liedjes op Spotify op. Zondag stond het wereldwijd al op plaats 25. Ook in de iTunes-lijsten is te zien dat 'Master of Puppets' volop wordt gedownload.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix gecrasht door tweede deel seizoen 4 van Stranger Things

Vorige maand begon het nummer 'Running Up That Hill' van Kate Bush uit 1985 ook al aan een tweede leven vanwege de prominente rol in de vierde reeks van Stranger Things. Dat liedje staat nu al weken in de top 10 in tientallen landen, waaronder Nederland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore