Entertainment

Renze Klamer grapt in eigen talkshow over ontslag

04 juli 2022 22:25 Aangepast: 05 juli 2022 09:14
Beeld © ANP

Renze Klamer (33) begon de eerste aflevering van zijn eigen RTL-talkshow 'RENZE' met een grapje over urgentie. "Ik heb geleerd dat je dat niet moet vergeten: wat was er vandaag allemaal urgent?" vroeg hij zijn kijkers, voordat hij beelden van rijen bij Schiphol en boze boeren liet zien.

"Het is een soort running gag geworden"

Renze vertelde eerder deze week dat hij nog dagelijks herinnerd wordt aan de persverklaring van BNNVARA waarin stond dat zijn show De Vooravond 'niet urgent' genoeg was. "Elke dag zegt iemand dat wel tegen mij. Het is een soort running gag geworden", zei de presentator zondag in het NPO Radio 1-programma De Perstribune.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Renze Klamer dagelijks herinnerd aan reden achter stop talkshow

De Vooravond, het programma dat Renze maakte met Fidan Ekiz, werd vorig jaar juni plots stopgezet. Het miste volgens omroep BNNVARA 'de urgentie'. "Dat was natuurlijk een kulverklaring", zo blikt Renze terug. "Dat lijkt me duidelijk. Wat lees je als iemand weggaat? 'In goed overleg' wordt dan gezegd. Het viel een beetje in die categorie."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Renze Klamer en vriendin uit elkaar: 'We zijn nog steeds gek op elkaar'

Het woord 'urgent' heeft Renze, die inmiddels is overgestapt naar RTL, 'gewoon omarmd'. "Als je iets doet met het nieuws van de dag ben je per definitie urgent. Urgent is wat nu gebeurt, wat dringend is. Maar goed, ik vind het een prachtig woord. En ik denk dat ze zelf niet hadden durven dromen dat het zo bleef hangen na die persverklaring."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marcel van Roosmalen is jaloers op Renze Klamer

Renze neemt de late talkshow in de zomer over van Beau, Humberto en Eva. Hij maakte recent de overstap van de NPO naar RTL.

Renze liet eerder al weten dat hij er erg veel zin in heeft:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore