Ga naar de inhoud
Entertainment

Bizarre wending tijdens concessiegesprek in Kopen zonder Kijken

Beeld © Videoland

Als Lotte (25) en Rob (28) elkaar in IJsland ontmoeten, slaat de vonk direct over. Eenmaal in Nederland trekt Rob in bij Lotte en haar huisgenoten in Den Bosch. Als het aan Lotte ligt blijven ze in de stad wonen, maar Rob gaat liever voor iets meer groen in een dorpje in de buurt. Het team van 'Kopen zonder Kijken' staat voor een moeilijke opdracht, want wordt het een woning in de stad of in een dorp?

"De kans is groot dat ik morgen moet stoppen met zoeken"

Lotte en Rob zijn al ongeveer een jaar op zoek naar een woning en komen er samen niet meer uit. Hun woonwensen zijn duidelijk: ze zoeken een eengezinswoning van minimaal 100 m2 met drie slaapkamers, een bad én een houtkachel. En dit allemaal voor en budget van 390.000 euro. Het enige waar ze het nog niet over eens zijn, is de locatie. Als makelaar Alex hen vraagt wat er belangrijker is, in het centrum of de natuur, noemt Lotte vastberaden een centrum en Rob de natuur.

Moeder
Lees ook:
Moeder Bob Sikkes belt hem na elke uitzending van KzK met een recensie

Alex besluit in eerste instantie de opties open te houden en zowel in Den Bosch als daarbuiten te zoeken. Hij geeft het stel nog een cadeau mee, namelijk de langverwachte 'concessieklok'. Als deze aftelknop op nul staat en er is nog geen huis gevonden, dan weten stellen dat ze een concessie moeten doen.

Denk bijvoorbeeld aan een slaapkamer minder of een groter zoekgebied. Een dag voordat de klok op nul staat, moet Rob concluderen dat het er niet best uitziet. Martijn is nog steeds niet op bezoek geweest met het nieuws dat er een huis is aangekocht. "Ik kom nu thuis en de klok staat op één dag en een uur. Nou, dan gaat het toch hard. Het onvermijdelijke gesprek gaat eraan komen."

KzK-stel
Lees ook:
KzK-stel raakt ontmoedigd na zoveelste concessie: 'Ik word hier pissig van'

En hij heeft gelijk, want een dag later staat makelaar Alex voor de deur. Terwijl Lotte en Rob vol spanning wachten op wat hij te zeggen heeft, valt hij meteen met de deur in huis. "Het lukt gewoon niet. De kans is groot dat ik morgen moet stoppen met zoeken."

Zijn boodschap komt hard binnen bij het stel. "Is dat vanwege het budget?" vraagt Lotte hem. "Nee, het is omdat we al een huis hebben gekocht", deelt hij blij mee. Als hij vervolgens een sleutel tevoorschijn haalt, geloven Lotte en Rob het nog steeds niet. "Hoe kan dit?!" roept Lotte uit.

Hebben ze het droomhuis van Rob en Lotte gevonden?

02:58
Ook
Lees ook:
Ook Bob en Roos van KzK kochten hun huis zonder eerst te kijken

Als het koppel vervolgens hun nog niet verbouwde huis net buiten Den Bosch te zien krijgen, zijn ze razend enthousiast. Ze hebben op één minpuntje na, de keuken, weinig aan te merken op het huis. Ze besluiten zelfs om Bob een extra budget van 10.000 euro te geven.

Ook de keuzes van styliste Roos blijken een schot in de spreekwoordelijke roos. Eenmaal in hun verbouwde droomhuis zijn ze door het dolle heen. "Ik vind het zó mooi!" reageert Lotte. Ook Rob is erg te spreken over het huis. Met name het kleurgebruik valt goed in de smak. "Dit is gaaf, een roze bank!" 

Dit seizoen van Kopen zonder Kijken zit erop. Bij Videoland kun je nog eens rustig alle aflevering terugkijken.