Entertainment

Brigitte Kaandorp ontvangt theaterprijs: 'Dacht dat het voor anderen was'

04 juli 2022 14:26 Aangepast: 04 juli 2022 14:55
Beeld © ANP

Het was voor Brigitte Kaandorp (60) een complete verrassing toen ze hoorde dat zij de prestigieuze Johan Kaart Prijs had gewonnen. Tegen het 'ANP' zegt de theatermaakster grappend dat ze dacht dat de prijs alleen bestemd was voor haar collega's.

"Ik ben al heel vaak op komen dagen voor anderen om bijvoorbeeld te presenteren of een liedje te zingen"

"Ik ben al heel vaak op komen dagen voor anderen om bijvoorbeeld te presenteren of een liedje te zingen", zegt Brigitte over de uitreiking van de theaterprijs, die maandag plaatsvindt in DeLaMar in Amsterdam. "Ik heb eerlijk gezegd nooit gedacht dat die prijs ook op mij van toepassing was. Ik dacht 'die is kennelijk voor andere mensen'. Ook de jury dacht dat ik 'm al had, dat vond ik wel een goeie", zegt de cabaretière lachend.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Brigitte Kaandorp last pauze in

Dat Brigitte de theaterprijs dus alsnog heeft gewonnen, kan ze wel waarderen. "Ik vind het leuk. Ik heb veel lol in mijn vak, anders deed ik het al niet meer dan veertig jaar. Maar als je van een jury dan ook een veer in je reet krijgt, is het natuurlijk leuk", zegt de 60-jarige. "Ik kan ook zonder prijs hoor, maar het is toch leuk."

Brigitte kreeg de prijs onder meer vanwege haar 'eigen, toegankelijke stijl en een onberispelijk gevoel voor timing'. Daar kan de comédienne zich wel in vinden, zegt ze. "Ik denk dat timing het belangrijkste is wat je op het podium doet. Het is een ongrijpbaar iets, je hebt het of je hebt het niet. Toon Hermans serveerde heel langzaam zinnen uit, maar hij begreep wel wanneer hij ze moest zeggen."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Brigitte Kaandorp brengt ode aan Beatrix

Haar eigen stijl omschrijft Brigitte overigens als 'klunzig en herkenbaar'. "Ik maak mezelf belachelijk zodat anderen zich erin kunnen herkennen. Ik worstel met het leven, maar vertel dat op een grappige manier en mensen herkennen zich daarin dan", zegt ze. "Ik denk dat ik vroeger echt een kluns was, nu ben wel veel geraffineerder. Ik worstel nog wel met van alles, maar minder kneuzig als vroeger."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore