Entertainment

Brad Pitt herkent geen gezichten door aandoening

04 juli 2022 14:44 Aangepast: 04 juli 2022 14:45
Brad Pitt Beeld © ANP

Brad Pitt (58) komt door zijn werk als acteur honderden mensen per dag tegen. Logisch als je niet van iedereen het gezicht en de naam onthoudt. Wat het ook niet makkelijker maakt is dat Brad een aandoening, genaamd prosopagnosie, heeft waardoor hij oprecht geen gezichten herkent. Dat vertelt de acteur tegen het Amerikaanse magazine 'GQ'.

"Veel mensen haten mij, omdat ze denken dat ik geen respect heb"

Door deze stoornis heeft Brad zich soms eenzaam gevoeld. Hij al zijn hele leven moeite heeft met het herkennen van gezichten en is daar lang niet de enige in: deze aandoening komt namelijk bij één op de vijftig mensen voor.

"Veel mensen haten mij, omdat ze denken dat ik geen respect heb", vertelt Brad. Hij heeft weleens proberen uit te leggen waardoor het komt dat hij iemand niet meer kent. "Soms vraag ik gewoon eerlijk aan mensen waar we elkaar ontmoet hebben, maar het wordt dan vaak alleen maar erger."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Brad Pitt omarmt 'laatste levensfase' zonder drank en sigaretten

Een gezicht dat Brad vast nog wél herkent, is dat van zijn ex, Angelina Jolie. De twee waren jarenlang samen maar zijn inmiddels beland in een slepende vechtscheiding. Meer weten over Brangelina en hun akkefietjes? Kijk dan de video hieronder.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Brad Pitt: 'Ik zal altijd van Gwyneth Paltrow houden'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore