Entertainment

Bennie Jolink waarschuwt boeren: 'Maak geen nieuwe vijanden'

03 juli 2022 18:37 Aangepast: 03 juli 2022 19:04
Bennie Jolink Beeld © ANP

Bennie Jolink heeft boeren gewaarschuwd om 'op te passen' met hun protestactie. Volgens de 75-jarige zanger uit de Achterhoek kunnen die acties namelijk 'een rampzalige uitwerking hebben op de publieke opinie'. Dat schrijft Bennie in een bericht op Facebook.

'Ik wil toch iets zeggen over de boeren, al weet ik nu al dat ze dat niet fijn vinden om te lezen'

'Ik wil toch iets zeggen over de boeren, al weet ik nu al dat ze dat niet fijn vinden om te lezen', begint de zanger zijn bericht. Bennie snapt dat de boeren zich zorgen maken, maar waarschuwt hen dat ze geen 'nieuwe vijanden moeten maken'. De zanger spreekt zich fel uit over het protest voor het huis van stikstofminister Christianne van der Wal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bennie Jolink waarschuwt boeren: 'Maak geen nieuwe vijanden'

Ook moeten de boeren zich volgens Bennie niet laten opstoken door actiegroep Farmers Defence Force. Volgens hem is er nu eenmaal een stikstofcrisis die 'draconische maatregelen' vergt. De schuld daarvan legt Bennie bij de overheid, die volgens hem de afgelopen jaren een verkeerd beleid heeft gevoerd. 'Maar we hebben en houden nog steeds een groot stikstofprobleem, dat door ons allemaal gedragen dient te worden.'

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook:

Wat hangt gewelddadige boeren tijdens protesten boven het hoofd?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore