Entertainment

Jandino onthult hoe hij de Schiphol-drukte wist te vermijden

03 juli 2022 16:33 Aangepast: 03 juli 2022 18:23
Jandino Asporaat Beeld © ANP

Het is de droom van iedere vakantieganger: niet urenlang in de wachtrijen van Schiphol te hoeven staan, op tijd de vlucht te halen en als kers op de taart een gratis upgrade voor de business class te krijgen. Jandino Asporaat (41) heeft dit allemaal meegemaakt tijdens zijn reis naar Curaçao en volgens hem heeft hij dit aan één ding te danken: de engelen. Op Instagram legt hij uit hoe dit precies is gegaan.

"Bro! Engelen om mij heen, ik zeg je"

Jandino en zijn gezin kwamen bijna aan op Schiphol toen zij ineens ontdekten dat ze de luiertas van hun baby Nió thuis zijn vergeten. Ondanks de extra reistijd beloofde Jandino's taxichauffeur dat ze op tijd terug op het vliegveld zouden zijn. Bij terugkomst bleek echter dat de incheckbalies een storing hadden, waardoor hij bijna de hoop verloor. Toen verscheen 'de eerste engel uit het niets', schrijft hij. 'Oranje hesje, walkietalkie, kort geschoren haar. 'Loop maar mee', zegt hij met een kalme lage stem.' Via een 'rare route' stonden Jandino en zijn gezin vier minuten later bij een andere incheckbalie. Na een knikje richting de komiek 'verdwijnt' deze eerste engel weer tussen de mensen. 

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zoontje Jandino Asporaat doet bevalling na: 'Je bent niet oké in je hoofd'

De tweede engel - een beveiliger - gaf Jandino zijn nummer en beloofde hem na het inchecken naar de douane te brengen. Ook nu wisten zijn gezin en hij 'veel tijd te besparen' door een speciale route. Toch bleek de rij bij de paspoortcontrole immens lang en besloot Jandino nu zelf de touwtjes in handen te nemen. Hij stapte op een medewerker af die hem al een tijdje vriendelijk aankeek en vroeg hem of hij iets voor hen zou kunnen betekenen. Deze derde 'engel' bracht Jandino en zijn gezin helemaal naar voren in de rij. Volgens hem verdiende de komiek dit: 'Je brengt zoveel positiviteit, dat mag best beloond worden.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jandino Asporaat maakt eerste zwarte superheldenfilm in Europa

Hier stopte het niet, want ook een vierde engel wist Jandino te verblijden. Dit keer met een upgrade naar de business class. Met baby Nió op schoot, vloog hij in luxe terwijl zijn vrouw en kinderen achterin gingen zitten. Met de komst van de vijfde engel kon Jandino zijn geluk niet meer op, want eenmaal aan boord bleek er een pinstoring te zijn waardoor hij zijn upgrade niet meer hoefde te betalen. 'Deze stoel krijgt u gratis', werd hem verteld. 'Bro! Engelen om mij heen, ik zeg je', geeft Jandino als verklaring voor dit grote geluk. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore