Ga naar de inhoud
'Deze is voor jou, Sem'

Pearl Jam brengt eerbetoon aan overleden 22-jarige Utrechter

Pearl Jam heeft op Rock Werchter een eerbetoon gebracht aan de 22-jarige Sem, die bijna twee weken geleden dood werd gevonden in Utrecht. Op Twitter deelt een familielid van de jongen een video waarop zanger Eddie Vedder even stilstaat bij het overlijden van Sem, die ook op het festival zou zijn.

"Hij was 22 en hij had hier vanavond moeten zijn", zei Vedder vanaf het podium, vlak voordat de band het nummer Daughter speelde. "Onverwachts is hij een paar dagen geleden overleden. We willen ons Sem op een mooie manier herinneren."

'Deze is voor jou'

Daarop wenste de zanger de familie van Sem veel kracht en sterkte toe. "Ik hoop dat we samen een beetje kunnen bijdragen aan het helen. Deze is voor jou, Sem. Ik weet zeker dat je er bent."

Een familielid van Sem deelde het moment op Twitter: 

Het lichaam van Sem werd woensdag 22 juni gevonden op het Pieterskerkhof in het centrum van Utrecht. Rond 06.30 uur werden de hulpdiensten gebeld. De jongen is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten.

Veel vragen

RTV Utrecht schrijft dat er nog veel vragen zijn rond het overlijden van Sem. Zo is de vraag waarom zijn fiets bij de Domkerk werd gevonden, terwijl hij die avond op diezelfde fiets rond 3.30 uur vertrok vanaf de Jans Bar.

De politie onderzoekt momenteel nog wat er gebeurd is en roept eventuele getuigen of mensen met camerabeelden op zich te melden.

William
Lees ook:
William maakte hét perfecte plaatje van Eddie Vedder