Ga naar de inhoud
Entertainment

Dochter Tanja Jess heeft eindexamen gehaald: 'Het is je gelukt, liefie'

Tanja Jess Beeld © ANP

Het is feest in huize Luske-Jess. Alice, de 19-jarige dochter van Tanja Jess (55) en Charly Luske (47), is geslaagd voor haar eindexamen.

"Het was niet makkelijk, want je hoofd staat naar andere dingen"

Tanja kan niet trotser zijn op deze prestatie. 'Het is je gelukt, liefie!' schrijft ze bij een reeks foto's op Instagram. 'Het was niet makkelijk want je hoofd staat naar andere dingen, maar 'You did it!'. Ik ben zó trots op jou, lieve schat. Deze kun je afvinken. En nu lekker even rust en focussen op het best intense pad wat voor je ligt. Hou van jou tot aan de maan en weer terug... en nóg verder.'

Tanja
Lees ook:
Tanja Jess in tranen: 'Trots dat mijn dochter transgender is'

Onlangs werd bekend dat Alice niet langer als Billy, maar als Alice, een vrouw, door het leven wil. "Als je kind dan met zo'n dilemma komt, weet je: hier ligt even een heel ander traject voor haar voeten, wat ik haar anders had gegund. (...) We merkten dat ze somberder werd en in eerste instantie dacht ik dat het te maken had met ADD en dat ze door de bomen het bos niet zag op school. Later begrepen we pas, en zijzelf ook, wat er echt speelde. Het was voor haar ook een zoektocht van: wat is er met mij aan de hand en wie ben ik echt?" vertelt Tanja over de transitie in Humberto. 

Tanja is trots dat haar dochter transgender is en wil niets liever dan dat de angst en schaamte rondom dit onderwerp verdwijnen, zodat ouders er 'gewoon' kunnen zijn voor kinderen die hetzelfde meemaken als Alice. Zelf kan ze niet trotser zijn op haar kroost en op het feit dat haar dochter transgender is. Niet alleen Tanja en Charly staan Alice bij, ook hun 14-jarige zoon Bobby blijkt een waardevolle steun voor zijn zus. "Ik ben trots op de open mindedness en hoe ze in het leven staan. Mijn jongste heeft als broertje totaal geen issue. 'Je wil een meisje zijn? Hoe heet je nu? Alice? O, oké.' Hij heeft zich nooit versproken of vergist. Ze zijn superclose en daar is niets aan veranderd."

Tanja: 'Ik ben trots dat mijn dochter transgender is'

04:31
Trotse
Lees ook:
Trotse Tanja Jess deelt foto's van 'moedige en sterke' dochter Alice