Entertainment

Actrice Busy Philipps gearresteerd bij abortusbetoging

01 juli 2022 21:04 Aangepast: 01 juli 2022 22:07
Beeld © Getty Images

Busy Philipps (43) is opgepakt bij een abortusbetoging. Dat deelt de actrice onder meer zelf via haar Instagram Stories. Busy laat weten dat ze niet zal terugdeinzen of toegeven tot er gelijkheid is voor alle Amerikanen.

"We zullen niet terugdeinzen"

'Fuck yeah', zo schrijft de actrice bij een screenshot van een bericht van het medium Vice, dat schrijft dat de actrice is opgepakt bij een abortusbetoging voor de Hoge Raad in Washington. De White Chicks-actrice droeg bij het protest een shirt met daarop de tekst: 'Ik zal abortus steunen en aanmoedigen'. Terwijl ze wordt opgepakt maakt ze een peace-teken naar de camera's. 'We zullen niet terugdeinzen, we zullen niet toegeven en we zullen niet stoppen met vechten totdat er gelijkheid is voor alle Amerikanen', zo schrijft de actrice op Instagram.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Actrice Laura Prepon: 'Abortus heeft mijn leven gered'

Busy sloot zich aan bij activisten die protesteerden tegen het terugdraaien van de wet die Amerikanen het recht op abortus gaf. Daardoor mogen staten nu zelf bepalen in hoeverre ze de mogelijkheid tot abortus toestaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Green Day-zanger Billie Joe Armstrong verlaat VS om abortuswet

De actrice is ook in een podcast te horen waarin de mogelijkheid tot abortus centraal staat. Ze is 'chagrijnig', schrijft ze vrijdag in een bericht waarin ze over de podcast vertelt. "We zoeken voor je uit waar abortus WEL beschikbaar is, waar het dat NIET is en hoe je het allemaal bij kunt houden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gravin Eloise vindt abortusbesluit in de VS 'een schande'

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore