Entertainment

Langverwachte slotafleveringen Stranger Things nu bij Netflix

01 juli 2022 08:08

Het nieuwe seizoen van 'Stranger Things' is sinds de lancering op 27 juni massaal bekeken. Wereldwijd keken abonnees in de afgelopen maand bij elkaar opgeteld 781 miljoen uur van de reeks en dat is een record. De serie is daarmee de best bekeken Engelstalige serie op Netflix ooit en dat blijft het nog wel even, want vanaf vandaag zijn ook de laatste twee afleveringen te zien bij de streamingdienst.

Het vervolg van de reeks, Stranger Things 4 Volume 2,  is vanaf vrijdag 1 juli wereldwijd te zien op Netflix. De langverwachte laatste twee afleveringen van het epische vierde seizoen duren in totaal bijna vier (!) uur. Genoeg binge-plezier dus weer voor de fans.

Het vierde seizoen is in totaal bijna vijf uur langer dan de vorige reeksen. Dat komt niet doordat er meer afleveringen zijn, maar doordat ze veel langer duren. In de eerste drie reeksen duurden afleveringen gemiddeld rond de vijftig minuten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Spin-off Stranger Things wordt compleet anders'

Sinds de release van het eerste seizoen in 2016 is Stranger Things uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen en heeft het meer dan 65 awards en 175 nominaties in de wacht gesleept. In de vierde reeks is het zes maanden geleden sinds The Battle of Starcourt terreur en verwoesting naar Hawkins bracht en worstelt de vriendengroep met de nasleep van deze gebeurtenis en wordt voor het eerst van elkaar gescheiden.

Daarnaast maken de uitdagingen die de middelbare school met zich meebrengt het er niet makkelijker op. Juist in deze lastige periode krijgt de groep te maken met een nieuwe en angstaanjagende bovennatuurlijke dreiging, met een gruwelijk mysterie tot gevolg. Het mysterie oplossen is hun enige kans om eindelijk een einde te maken aan de verschrikkingen van de Upside Down.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oude hit Kate Bush opnieuw in top 10 door Stranger Things

De laatste twee afleveringen al gezien? Niet getreurd: de Duffer-broers zijn druk bezig met het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things, maar er ligt ondertussen ook al wat klaar voor een nieuwe serie. "Het wordt anders dan wat iedereen, ook Netflix, verwacht", vertelden ze hier onlangs over aan Variety.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore