Entertainment

Schilderij met asbest uit herhaling Tussen Kunst en Kitsch gehaald

30 juni 2022 15:50 Aangepast: 30 juni 2022 16:53
Tussen Kunst en Kitsch Beeld © AVROTROS

In een uitzending van 'Tussen Kunst en Kitsch' is een schilderij getoond dat op een paneel van asbest is geschilderd. De man die het schilderij naar het tv-programma meenam, wist niet dat het asbest bevat, maakte de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) bekend.

"Handel en gebruik van voorwerpen met asbest, waaronder kunstobjecten, is vanwege de gezondheidsrisico’s niet toegestaan"

Het gaat om de uitzending van woensdag 15 juni. Na contact met de inspectie heeft de redactie van Tussen Kunst en Kitsch het item uit de herhaling van zaterdag gehaald. "Handel en gebruik van voorwerpen met asbest, waaronder kunstobjecten, is vanwege de gezondheidsrisico’s niet toegestaan", zegt de ILT.

"Het (de)monteren, transporteren, tentoonstellen en onderzoeken van een beschilderd asbestpaneel kan voor verspreiding van asbestvezels zorgen. Als er losse deeltjes vrijkomen, brengt dit bij het inademen risico’s met zich mee", vervolgt de inspectie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duur en zeldzaam kunstwerk duikt op in Tussen Kunst en Kitsch

Tussen Kunst en Kitsch, gepresenteerd door Frits Sissing, heeft maatregelen getroffen om risico’s in de toekomst te beperken. Zo worden toekomstige bezoekers geïnformeerd over het feit dat voorwerpen met asbest erin niet welkom zijn bij de opnames.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bijzondere vondst Tussen Kunst en Kitsch blijkt veel geld waard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore