Ga naar de inhoud
Entertainment

Johan Derksen geen fan van John de Bever-hit: 'Rillingen over m'n rug'

Beeld © RTL

Zaalvoetballegende John de Bever (57) is op bezoek bij die andere voetbalgek, Johan Derksen (73). De mannen zoeken elkaar een paar keer maand op om bij te praten over hun favoriete sport. Maar in de zesde aflevering van 'De Bevers' heeft John een bijzondere verrassing voor Johan in petto. Die mag namelijk als één van de eersten zijn potentiële hit met Corry Konings (70) beluisteren.

"Weet je wat ik het probleem vind?"

Nu de jarenlange vete tussen John en Corry is opgelost, staat niets hen meer in de weg om de kassa te laten rinkelen. Tijdens de opnameperiode van De Bevers wordt iedere stap vóór het lanceren van het nummer 'Een vriend voor het leven' vastgelegd. Zo ook de luistersessie in het kantoor van Johan. Want als één vriend John zijn ongezouten mening durft te geven, dan is het de voetbalanalist wel. Maar ja, of Johan nu de aangewezen persoon is om als éérste het resultaat te laten horen...

John
Lees ook:
John de Bever krijgt geen genoeg van zichzelf: 'Goddelijk lichaam'

Als iemand niet van het levenslied houdt, dan is hij het namelijk wel. "In het genre is het goed. Jouw doelgroep vindt dit mooi", probeert Johan nog. "Weet je wat ik het probleem vind? In het genre is dit een heel mooi liedje. Maar de begeleiding en de productie zijn kitscherig." Daar kan John zich wel in vinden, want op de achtergrond hoor je violen en Spaanse gitaren. "Ja, maar en violen én een Spaanse gitaar, dan lopen bij mij de rillingen al over de rug. Als je dit liedje door Danny Vera laat inspelen en hem de productie laat doen, dan krijg je een heel ander sfeertje."

John zit niet met de kritiek. Hij is dol op het gepingel op Spaanse gitaren en is daarom zeker niet van plan om Danny Vera hierbij te betrekken. Desondanks weet Johan de muziek te waarderen, ook al is het niet zijn smaak. "Dit is een van de leukste dingen die jij tot nog toe gemaakt hebt. Als het intro speelt, beginnen de mensen al. Daar is niks op tegen, want dat is commercieel heel aantrekkelijk." Die kun je mooi in je zak steken, John. 

John
Lees ook:
John de Bever aan de botox: 'Ben de oude versie van George Clooney'

Gelukkig hoeven fans van het programma nog lang geen afscheid te nemen van John en zijn man Kees. Er is namelijk al een tweede seizoen besteld, dat vanaf september van start gaat.

John de Bever misschien wel grootste fan van eigen realityserie: 'Vind zelf leuk om te zien'

00:51

Donderdag wordt de laatste aflevering van het eerste seizoen van De Bevers uitgezonden om 20.30 uur op RTL 5.