Entertainment

Dominique Schemmekes openhartig over jeugd: 'Miste gewoon liefde'

30 juni 2022 16:15
Anouk en Dominique Schemmekes Beeld © Instagram: @dominiqueschemmekes

Niet alleen zangeres Anouk (47) - met wie Dominique Schemmekes (28) sinds 12 juni getrouwd is - heeft een moeilijke jeugd gehad, maar ook hijzelf had het niet altijd makkelijk. In de vandaag verschenen 'Vogue' blikt Dominique terug op zijn kindertijd en vertelt hij openhartig over deze periode.

"Mijn vader kampte met verslavingen"

Dominique vertelt aan het blad over het gebrek aan eigenwaarde dat hij als klein kind heeft gevoeld. Volgens hem lag dat onder andere aan de problemen waar hij op school tegen aanliep. "Ik heb dyslexie en dyscalculie en kwam daardoor niet mee met de groep." Dominique zou bestempeld zijn als 'probleemkind' en 'rotjoch', maar kon zich daar niet in vinden: "Ik voelde me onbegrepen. (...) Ik miste gewoon liefde." Toch begon hij zich steeds meer als een probleemkind gedragen: "Ik werd steeds onhandelbaarder, vocht met de leraren, schold ze uit." 

Niet alleen op school liep het niet lekker, ook thuis ging het niet al te best. Dominique maakt deel uit van een tweeling en zowel hij als zijn zus hadden last van ADHD. "Dat was pittig", zegt hij hierover. Zijn uit Ghana afkomstige moeder had het ook niet altijd even makkelijk: "Ze sprak de taal niet goed en mijn vader kampte met verslavingen." Toen Dominique acht jaar was, besloten zijn ouders te scheiden.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dominique kende Anouk niet: 'Toen ben ik haar gaan googelen'

Intussen is de band tussen Dominique en zijn vader hersteld. Ook vertelt hij hoe hij zich door deze moeilijke periode wist te slepen: "Mijn redding kwam in de vorm van basketbal, waarmee ik in aanraking kwam via een familievriend." Tegenwoordig is Dominique hoofdtrainer en mede-eigenaar van basketbalvereniging Triple Threat in Schalkwijk, dit jaar de winnaar van het grote Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds. In datzelfde Haarlemse stadsdeel, dat momenteel het imago van een achterstandswijk heeft, begeleidt hij jongeren. In 2019 werd Dominique coach van het jaar. Anouk vertelt in het interview dat ze trots is op het werk dat hij doet: "Het is zijn onbaatzuchtigheid waardoor ik zo veel van hem ben gaan houden." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dít is wanneer Anouk zeker wist te willen trouwen met Dominique

In datzelfde interview vertellen de pasgetrouwde tortelduifjes ook over hun ontmoeting en de eerste spannende date. Het hele verhaal lees je in Vogue, die nu in de winkel ligt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore