Ga naar de inhoud
Entertainment

Na drie jaar weer Concert At SEA: 'Heel bijzonder'

BLØF Beeld © ANP

Het is 'heel bijzonder' dat Concert At SEA na drie jaar weer met publiek kan plaatsvinden, vindt Paskal Jakobsen (48) van BLØF. Ook de vijftiende editie van het festival, dat donderdag in Zeeland van start gaat, wordt mede door de Zeeuwse band georganiseerd. BLØF, die dit jaar dertig jaar bestaat, treedt zoals gewoonlijk ook zelf weer op tijdens het driedaagse festival.

"Je merkt dat er veel honger naar een feestje is"

"We hebben de vorige twee edities niet aan ons voorbij laten gaan. Die hebben plaatsgevonden via onlinemedia." Maar hoewel waarschijnlijk duizenden mensen die edities hebben meegekregen, is dat lang niet zoveel als normaal. "Het stond heel ver af van de beleving van het reguliere weekend, het kwam echt niet in de buurt."

BLØF
Lees ook:
BLØF komt met alternatief festival voor Concert At Sea in Ahoy

Daarom is het fijn om na die twee digitale edities weer onder de mensen te zijn, vindt Jakobsen. "Dat we er nu gewoon weer kunnen staan is verschrikkelijk fijn. Ik visualiseer me al om het festival voor 45.000 man af te mogen sluiten." De band trapt het festival donderdag af met de groep Cover At Sea, waarbij ze worden ondersteund door veel andere zangers en zangeressen. Vervolgens is de groep ook op de zaterdagavond te zien.

Net als veel andere festivals heeft ook Concert At SEA dit jaar last ondervonden van materiaal- en personeelstekorten. "Het was zeker niet makkelijk", blikt Jakobsen terug. "Maar we hebben het gewoon helemaal op orde gekregen en voorzien geen problemen voor dit weekend." Dit jaar is het terrein zelfs groter dan anders, met een stuk extra strand ter beschikking, wat ruimte biedt aan extra bezoekers.

Jubileumeditie
Lees ook:
Jubileumeditie Concert at Sea gaat ook dit jaar niet door

De zanger en gitarist denkt dat deze editie 'voor iedereen emotioneel gaat zijn'. BLØF heeft de laatste anderhalve maand al een aantal festivals gedaan, vertelt de voorman. "Je merkt dat er veel honger naar een feestje is. De sfeer is fantastisch. Ik weet zeker dat wij dat ook gaan merken."