Ga naar de inhoud
Entertainment

Sam Fender cancelt Rock Werchter-show om ontstoken amandelen

Sam Fender Beeld © ANP

Sam Fender (28) kampt met ontstoken keelamandelen. Om die reden heeft de zanger zijn show op Rock Werchter moeten annuleren, zo meldt het Belgische festival.

Sam zou spelen in The Barn, het tweede podium qua grootte. Hij wordt vervangen door de Belgische artiest Charles. In 2019 moest Sam zijn concert op Pinkpop ook al afzeggen vanwege stemproblemen. Voor de tickethouders van Lowlands is het te hopen dat de Brit volgende maand hersteld is: de zanger is een van de acts op het festival in Biddinghuizen.

Sam
Lees ook:
Sam Fender door het stof na delen foto met 'held' Johnny Depp

Voor Rock Werchter volgen er mogelijk meer problemen. De show van een van de andere grote namen, Metallica, staat ook al op losse schroeven. De rockgroep moest woensdag een optreden op het Zwitserse festival Out in the Green afzeggen, omdat iemand in de omgeving van de band besmet is geraakt met corona. Het is onduidelijk of het optreden op Rock Werchter aanstaande vrijdag wel door kan gaan.

Belgische
Lees ook:
Belgische Festival Rock Werchter compleet uitverkocht

Het Belgische Rock Werchter gaat donderdag van start en duurt tot en met zondag. Het festival, met dit jaar artiesten als Red Hot Chili Peppers, The Killers en Pearl Jam, trekt altijd veel Nederlanders.