Ga naar de inhoud
Entertainment

Chantal breekt in Obese: 'Te weinig voor mezelf geleefd'

Chantal in Obese Beeld © RTL

Chantal heeft samen met haar man drie zoons, waarvan één tweeling. Haar eerste zwangerschap was heftig en door de zorgen om de tweeling, heeft ze zichzelf verwaarloosd. Het is nu tijd voor Chantal zelf! De deskundigen begeleiden haar naar een gezonde levensstijl, die ook echt vol te houden is.

"Als ik in de spiegel kijk, zie ik een ongelukkige vrouw die niet zoveel mooi vindt aan zichzelf"

De 31-jarige Chantal heeft samen met haar jeugdliefde Danny drie zoons. Ze heeft zichzelf opzijgezet en is daardoor flink aangekomen. "Als ik in de spiegel kijk, zie ik een ongelukkige vrouw die niet zoveel mooi vindt aan zichzelf." Omdat Chantal steeds onzekerder wordt over zichzelf, heeft ze zich opgegeven voor Obese. "Mijn gewicht beïnvloedt mijn leven." Daarom wil Chantal weer haar oude zelf worden. "Toen was ik nog slank. Ik deed alles en ik durfde alles. Dat wil ik terug. Ik heb teveel geleefd als moeder en niet voor mezelf."

Wat ook niet helpt is dat Chantal een chronische darmziekte heeft waardoor ze geen gluten meer mag eten. "Juist de dingen die geen gluten bevatten, bevatten juist vaak wel koolhydraten", legt ze uit.

Martin
lees ook:
Martin uit Obese draagt naast kilo's nog een groot geheim met zich mee

Uit de meting blijkt dat Chantal momenteel 106 kilo weegt en ze heeft een vetpercentage van 41 procent. Ze wil graag een fotoshoot doen met haar gezin, vertelt ze in tranen. Haar doel stelt ze op 75 kilo. "En dat ik ook trots kan zijn op mezelf en niet alleen op mijn mannetjes." Dus zet Chantal alle zeilen bij om zoveel mogelijk af te vallen. Haar training- en voedingsschema volgt ze tot op de letter nauwkeurig. Na 43 dagen weegt Chantal voor het eerst weer minder dan 100 kilo.

Dan wordt Chantal getroffen door corona. Omdat ze astma heeft, slaat het keihard toe en is ze erg ziek. Daarom mag ze niet sporten en moet ze eerst aansterken. "Ik ben snel buiten adem en benauwd." Maar na anderhalve week gaat het beter, maar is haar conditie juist verdwenen. Toch lijkt het uiteindelijk mee te vallen met de schade. Want ondanks dat het veel moeite kost, valt Chantal wel veel af. Na 167 dagen is ze meer dan twintig kilo kwijt.

Intimiteit
lees ook:
Intimiteit bij Obese-koppel ver te zoeken wegens overgewicht

Ze is voor het eindtraject van Obese zelfs al op het punt waarop ze zich comfortabel voelt om een shoot met haar gezin te doen. "Ik ben erg trots op mezelf", zegt ze. "Ik verstopte mezelf altijd op foto's, maar dat doe ik nu niet meer."

Na acht maanden, als het traject voorbij is, voelt Chantal zich opperbest. Bij het laatste weegmoment blijkt zelfs dat Chantal haar doel heeft gehaald. Ze weegt nog maar 74,7 kilo. En dus is ze 31,3 kilo afgevallen. "Echt?!" schreeuwt ze eerst nog uit, in volle verbazing. Dan bedankt Chantal haar naasten, partner en kinderen voor hun onvoorwaardelijke steun. "We hebben het echt samen gedaan."

Unicum
lees ook:
Unicum in Obese: twee experts zetten samenwerking met Marcel stop

Obese zie je iedere woensdag om 20:30 uur op RTL 5.

Bron: RTL Boulevard
Meer over

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore