Entertainment

Gek op kostuumdrama's? Dit zijn de eerst beelden van Die Kaiserin

28 juni 2022 22:50
Beeld © Netflix/Thomas Schenk

De kans is groot dat jij Sissi wel kent. Rond de kerstperiode worden de films Sissi (1955), Sissi- De jonge keizerin (1956) en Sissi- De woelige jaren (1957) standaard uitgezonden. Mensen die hier elk jaar weer van genieten kunnen hun geluk niet op, want op 29 september staat de serie 'Die Kaiserin' over het leven van Sissi op Netflix. En wij kunnen je alvast een voorproefje geven.

Het verhaal van Elisabeth Amalie Eugenie, keizerin van Oostenrijk en later koningin van Hongarije, is er eentje die veel mensen aanspreekt. Netflix kon het dan ook niet laten om er een serie van te maken die inhaakt op de periode nadat Sissi en keizer Franz elkaar het ja-woord hebben geven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Romcom-liefhebbers opgelet: nieuwe Nederlandse Netflix-komedie in de maak

Het huwelijk van de twee brengt de machtsstructuur aan het Weense hof volledig in de war. Na de bruiloft moet Sissi zich niet alleen tegen haar schoonmoeder, de machtsbeluste Sophie, verzetten, maar ook tegen Maxi, de broer van Franz, die zelf naar de troon én Sissi verlangt.  Daar komt nog eens bij dat vijandelijke troepen zich aan de grenzen van het Habsburgse Rijk verzamelen, waarna het volk van Wenen in opstand komt tegen de keizer. Kortom: er is genoeg te beleven!

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koreaanse versie La Casa de Papel nu te zien op Netflix

Het jonge keizerlijke paar wordt gespeeld door actrice Devrim Lignau en Philip Froissant en de serie krijgt maar liefst tien afleveringen die op 29 september online zullen komen.

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore