Ga naar de inhoud
Entertainment

BNR wacht stappen Yvonne en Raad voor de Journalistiek af

Yvonne Coldeweijer Beeld © ANP

BNR-hoofdredacteur Mireille van Ark (45) benadrukt dat het goed is dat Yvonne Coldeweijer (35) naar de Raad voor de Journalistiek wil stappen vanwege de zogenaamde snuifvideo van presentatrice Talitha Muusse (31). BNR stuurde als experiment een nepvideo naar het roddelkanaal van Yvonne op waarop het leek alsof Talitha drugs gebruikte om aan te tonen hoe dit soort media omgaat met verhalen en anonieme tips.

"Het is goed dat ze dat doet"

Yvonne stuurde daarna een brief naar de redactie waarin ze eiste dat BNR een rectificatie zou plaatsen omdat 'het handelen van BNR in strijd is met de journalistieke uitgangspunten'. Coldeweijer vindt dat BNR moet zeggen dat het medium haar met het filmpje 'zonder geldige reden in de val heeft gelokt, wat ingaat tegen het journalistieke uitgangspunt dat een journalist niet zal uitlokken zonder dat daarvoor een geldige reden bestaat'.

Talitha
lees ook:
Talitha Muusse en BNR lokken Yvonne Coldeweijer in de val

Mireille zegt dat ze de brief, met dagtekening 10 juni, in eerste instantie niet eens had gezien omdat deze naar een algemeen adres was opgestuurd. Maar de stap die Yvonne dreigt te ondernemen, is in de ogen van de BNR-hoofdredacteur de juiste. "Het is goed dat ze dat doet, want de Raad is de juiste instantie om hierover te oordelen", zegt Mireille desgevraagd tegen het ANP. Ze zegt dat het nu 'afwachten' is of de Raad eventuele vervolgstappen neemt.

Missie
lees ook:
Missie nepvideo van snuivende Talitha Muusse 'geslaagd'