Entertainment

Eerste namen nieuw seizoen De Slimste Mens bekendgemaakt

27 juni 2022 11:00 Aangepast: 27 juni 2022 11:10
De Slimste Mens Beeld © Stijn Ghijsen

Over precies twee weken begint de populairste kennisquiz van ons land: 'De Slimste Mens'. Onder de bezielende leiding van Philip Freriks (77) en de éénkoppige jury Maarten van Rossem (78) doet een hele rits nieuwe kandidaten een gooi naar de titel. KRO-NCRV heeft maandag de eerste deelnemers bekendgemaakt.

Twee kandidaten die een bijzondere link hebben met het programma doen mee. Philippe Geubels, die in de Vlaamse variant van de spelshow jurylid is. Ook Anniko van Santen, die het programma won toen het nog op RTL 4 werd uitgezonden, doet een gooi naar de winst.

Presentator Tim Senders, schrijfster Femke van der Laan en politiek verslaggever Thomas van Groningen bijten het spits af in de eerste aflevering van dit seizoen. Daarnaast zijn onder anderen culturele alleskunner Erik van Muiswinkel en Olympisch schaatskampioen op de 1000 meter Thomas Krol te zien in deze reeks.

Ook LINDA.meiden hoofdredacteur Mandy Woelkens, modeontwerper Bas Kosters, Goldband-zanger Milo Driessen en actrice Soumaya Ahouaoui, bekend van onder andere de film Marokkaanse bruiloft, doen een poging om Jacob Derwig, die vorig seizoen won, op te volgen.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Oud-finalisten De Slimste Mens gaan strijd met elkaar aan in extra seizoen

Omdat dit het twintigste seizoen is, krijgen de afleveringen een nostalgisch tintje. In de ronde 'Open Deur' worden de vragen namelijk gesteld door meerdere oud-winnaars, zoals Klaas Dijkhoff.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Publiekslievelingen Bram en Francis in extra seizoen De Slimste Mens

De Slimste Mens zie je vanaf maandag 11 juli elke werkdag om 20.40 uur op NPO 2. Dit jaar is er ook een heus All Stars-seizoen, waarin oud-finalisten het tegen elkaar opnemen. Die reeks zie je vanaf vrijdag 22 juli elke week op NPO Start en Plus.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore