Ga naar de inhoud
Entertainment

Kees Boot is nieuwe huisarts in GTST: 'Iedereen komt lekker bij mij langs'

Kees Boot Beeld © ANP

Kees Boot (52) gaat een rol vertolken in 'Goede Tijden, Slechte Tijden', de langstlopende soapserie in Nederland. Kees speelt huisarts Luuk, onthult hij aan RTL Boulevard.

"Ik kom er rustig in rollen"

"Ik word de nieuwe huisarts in het dorp, Luuk. Dus iedereen komt lekker bij mij langs", vertelt Kees voor de camera's van RTL Boulevard. Eerder speelden Joep Sertons en Peter Post al een huisarts in het fictieve dorpje Meerdijk. Het personage dat Kees speelt opent een nieuwe praktijk. "Ik kom er rustig in rollen en ik hoop tegen de tijd dat iedereen een keer bij mij langskomt."

Kees is vaker gevraagd voor een rol in GTST, zegt hij. "Maar je moet er altijd een enorme periode voor vrijhouden." Nu een ander project niet doorging, had hij tijd over. "Toen belden ze met de vraag of ik het wilde doen. Ik heb nu alle tijd van de wereld, dus kan ik het gewoon doen."

Kees
lees ook:
Kees Boot en Anne-Marie Jung spelen in musical over Johan Cruijff

Tot dusver bevalt het Kees hartstikke goed op de set van de soap. "Het is hartstikke professioneel. Er wordt snel gewerkt, er wordt netjes gewerkt, goed gewerkt. Het wordt met liefde gedaan. Ik kan er ook van alles inleggen. Ik mag zelf de rol vormgeven. Kortom, ik heb alle vrijheid die ik mag hebben als acteur zijnde. Daar ben ik blij mee." Toch hoopt Kees dat zijn personage niemand gaat vermoorden. "En als het wel zo is, dan is het zo."

In de video hieronder vertelt Kees meer over zijn komst naar Meerdijk, maar hoor je ook Babette van Veen over haar terugkeer naar het bekendste fictieve dorp van ons land.

Babette van Veen zag terugkeer GTST niet aankomen: 'Ik heb een heel afscheid gehad'

02:33