Ga naar de inhoud
Entertainment

Lieke van Lexmond en Fidan Ekiz kibbelen over Moonsisters-rel

Lieke van Lexmond Beeld © ANP

Lieke van Lexmond (40) verwachtte dat ze gisteren in 'Op1' ronduit over haar nieuwe film 'Zwanger & Co' kon praten, maar die droom spatte uiteen toen Fidan Ekiz (45) liever iets anders wilde bespreken. De talkshowhost kaarte minutenlang de rel rondom Liekes project Moonsisters van vorig jaar aan.

"Sterker nog: we gaan weer een heel mooie nieuwe samenwerking met elkaar aan"

Lieke heeft zich een uur door politiek geklets moeten wurmen toen zij eindelijk aan de beurt was om over haar nieuwe film te praten. Maar na twee minuten ditjes en datjes, werd zij door Fidan onderworpen aan een kritisch interview.

Lieke noemt het jammer dat cosmeticabedrijf Rituals vorig jaar nogal snel een interview met haar en zus Jetteke offline haalde. "Dat was natuurlijk een soort panieksprong, wat jammer was want dat zorgde voor onnodige ophef", zo keek de actrice vrijdag terug in de NPO 1-talkshow Op1.

Lieke
Lees ook:
Lieke van Lexmond legt focus op het nieuwe jaar: 'Dicht bij mezelf gebleven'

Rituals haalde het gesprek van de site nadat het bedrijf online veel kritiek had gekregen omdat de zussen kritisch zouden zijn geweest over coronavaccinaties. Lieke benadrukte vrijdag dat het bedrijf nooit de samenwerking heeft beëindigd. "Sterker nog: we gaan weer een heel mooie nieuwe samenwerking met elkaar aan."

Lieke vond ook dat er onnodig veel kritiek was op haar Moon Calender, die Rituals verkoopt. Daarop zou ze medische adviezen delen, maar dat is helemaal niet waar, aldus de actrice. "Dat geven wij niet. Ik ben geen arts, ik ben geen dokter. Dat is helemaal niet aan de orde."

Lieke
Lees ook:
Lieke van Lexmond: 'Jeroen Rietbergen ligt ver achter me'

Het verhaal is 'allemaal uit z'n verband getrokken', stelde Lieke. "Helaas zijn daar heel veel media ingedoken en hebben die het veel groter gemaakt dan het was."

Lieke blikt op Instagram terug op het interview aan de Op1-talkshowtafel. 'Gelukkig vanavond toch ook nog even 1 minuut over de nieuwe romantische komedie Zwanger & Co kunnen vertellen bij Op1', schrijft ze lachend. 

(Tekst gaat verder onder Instagram-post.)

Naar aanleiding van de ophef kwam LuckyTV met een hilarische variant op de Moon Sisters: de Poop Sisters. De video zie je hieronder.

Vrijdag 8 oktober: Moonsisters

01:10