Ga naar de inhoud
Entertainment

Erica en Martien Meiland willen weer met elkaar trouwen: ‘Maar mag niet’

Beeld © ANP

Martien (60) en Erica Meiland (60) hebben sinds 17 juni hun eigen podcast genaamd 'Wat Goéééd-De positieve podcast'. In deze podcast bellen ze elke week met een BN’er én bespreken ze verschillende dilemma’s met elkaar. In de podcast-aflevering van deze week komt het onderwerp trouwen aan bod, en wat blijkt nu? Zowel Martien als Erica zien het wel zitten om nog een keertje met elkaar te gaan trouwen.

"Dan vind ik het toch gezelliger voor de hele familie dat we dan nog een keer trouwen"

In de podcast krijgen luisteraars de kans om de twee het hemd van het lijf te vragen en dat doen ze ook. "We hebben deze keer een vraag die we aan elkaar moeten stellen", zo vertelt Erica. "We zijn natuurlijk drie keer min of meer getrouwd, want er zat natuurlijk ook een flitsscheiding bij, maar goed laten we zeggen ik ben drie keer getrouwd, zou je dan nog een vierde keer met mij trouwen of zou je dan liever met een nieuwe liefde trouwen?" zo vraagt ze Martien.

Maxime
Lees ook:
Maxime Meiland droomt van derde kindje: 'Zo snel mogelijk'

"Oh wat een dilemma!", zo roept hij uit. "Ja weet je, dan moet je eerst iemand vinden. Nee dan vind ik het toch gezelliger voor de hele familie dat we dan nog een keer trouwen. En dan ook helemaal uitpakken." Erica helpt hem echter meteen uit zijn droom. "Maar wist je dat dat helemaal niet mag? Je mag wel onbeperkt trouwen, maar niet in Nederland. Je mag niet vaker dan drie keer met dezelfde persoon trouwen. Sterker nog, een derde huwelijk is zelfs verboden."

Erica
Lees ook:
Erica Meiland afgeknapt op Chantal Janzen: 'Kraamt onzin uit'

Die laatste uitspraak zorgt bij Martien voor de nodige zenuwen. "Maar wij zijn toch ook drie keer getrouwd?". "Ja, maar wij hebben ook een keer een flitsscheiding gehad”, zo legt Erica uit. “Dat is natuurlijk niet echt een scheiding. Of zou het wel illegaal zijn? Laat het de fiscus maar niet horen."

De
Lees ook:
De Meilandjes gaan wekelijkse podcast maken met positieve insteek

Als Martien de vraag andersom aan Erica stelt, blijkt zij er precies hetzelfde over te denken. "Nee het is net als wat jij zegt, dan moet je eerst iemand gaan vinden. Dat zie ik helemaal niet aan de horizon verschijnen. Dan zou ik inderdaad weer met jou trouwen en een heel groot feest geven met alle familie en vrienden. Maarja, het mag dus niet. Dus dat scheelt een hoop geld."

Trek
Lees ook:
Trek de wijnfles maar open: Chateau Meiland krijgt nieuw seizoen