Ga naar de inhoud
Entertainment

Goede Tijden, Slechte Tijden hint op exit Laura Selmhorst

Jette van der Meij in GTST Beeld © GTST/Videoland

Peter van der Vorst (50) voerde een paar seizoenen terug grote veranderingen door binnen 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. Onze langstlopende soap moest 'gewoner' en 'herkenbaarder' worden. Zo kregen de bewoners van Meerdijk dit seizoen te maken met asbest, verkrachting en ook de verhaallijn van Laura Selmhorst (Jette van der Meij, 67) is er eentje die uit het leven gegrepen is.

"Ik kan dement worden, of niet meer lopen. Van alles"

Let op: spoilers!

Kijkers zagen de afgelopen weken al hoe Laura gedurende het seizoen sukkelde met haar gezondheid. In aanloop naar de zomercliff is nu eindelijk duidelijk wat er met de soapveteraan aan de hand is: ze heeft de ziekte van Parkinson.

Het begon allemaal met wat geheugenproblemen en een beginnende burn-out, maar er werd niet duidelijk wat er nou precies met haar aan de hand was. Na een ongelukkige valpartij dachten de doktoren even aan reuma, maar uit neurologisch onderzoek blijkt nu dat haar klachten komen door de ziekte van Parkinson, een ziekte waarbij je hersenen je spierbewegingen steeds minder goed sturen.

Bas
Lees ook:
Bas Muijs keert terug als Stefano Sanders in GTST

In de aflevering van 30 juni - die al te zien is bij Videoland - neemt Laura haar liefje Henk, gespeeld door Johnny Kraaijkamp jr., in vertrouwen. Volgens Laura is er geen test die de diagnose officieel vast kan stellen, en is het te hopen dat de medicatie aanslaat. Parkinson is namelijk een ziekte die niet te genezen is. "Ik kan dement worden, of niet meer lopen. Van alles", doet Laura haar verhaal, waarna Henk woedend wordt omdat ze alleen naar de dokter is gegaan. "Ik ben niet boos, ik ben niet boos op jou. Ik ben gewoon enorm geschrokken", vallen ze elkaar vervolgens huilend in de armen.

Jette is al vanaf de allereerste aflevering in 1990 onderdeel van de cast van GTST. Toch komt er een dag dat ze afscheid moet nemen van de rol en de makers lijken hier nu op te hinten. Waarschijnlijk weten we meer tijdens de cliffhanger, die op 7 juli wordt uitgezonden bij RTL 4.

Voormalig
Lees ook:
Voormalig GTST-ster Oscar Aerts voor derde keer vader

Babette van Veen speelde de afgelopen jaren veel samen met de actrice. Nog altijd hebben ze veel contact. "Het is heel fijn dat die mensen dan in je leven blijven", vertelde Babette in Achter Het Perfecte Plaatje Op Reis. Bekijk de hele video hieronder:

Achter Het Perfecte Plaatje Op Reis: Babette van Veen blikt terug op exit: 'Anderen waren beter'

08:16