Ga naar de inhoud
Entertainment

Soy Kroon brengt cover van Toen ik je zag uit op Spotify

Soy Kroon Beeld © ANP

Soy Kroon (27) brengt zijn cover van de megahit 'Toen ik je zag' van Antonie Kamerling als single uit op Spotify. De acteur doet dit na de talloze reacties die hij kreeg toen hij het lied recent zong in het programma 'Humberto'. Soy is volgend jaar te zien in een solovoorstelling over het leven en werk van Antonie.

Het nummer 'Toen ik je zag' werd geschreven door Guus Meeuwis en was de titelsong van de film All Stars uit 1997. Het lied stond wekenlang op de eerste plek in de hitparades. Dit gebeurde nogmaals na het overlijden van Antonie in 2010. Het lied staat ook al jaren in de bovenste regionen van de Top 2000.

Soy
Lees ook:
Soy Kroon heeft last van duimschaamte: 'Soort gedrocht'

De voorstelling heet 'Nu ik je zie', en is gebaseerd op het boek dat Merlijn Kamerling schreef over zijn vader Antonie. De acteur en muzikant koos in 2010 zelf voor de dood. In het boek ging Merlijn tien jaar na de dood van Antonie op zoek naar een completer beeld van zijn vader.

Acteur
Lees ook:
Acteur Soy Kroon wint dragshow Make Up Your Mind

Het stuk is van januari tot en met juni 2023 in de theaters te zien.

Soy
Lees ook:
Soy Kroon maakt indruk met Toen Ik Je Zag van Antonie Kamerling

Soy heeft de rol van Jezus Christus op zich genomen voor de twaalfde editie van 'The Passion' en hij gaf er zijn eigen draai aan. 

Soy wil 'moderne en rebelse' versie Jezus spelen bij The Passion

01:02