Entertainment

Overleden Liesbeth List krijgt eigen voetpad op Vlieland

24 juni 2022 04:02 Aangepast: 24 juni 2022 07:31
Liesbeth List Beeld © ANP

Het voetpad dat naar de vuurtoren op Vlieland leidt is onlangs vernoemd naar de in 2020 overleden Liesbeth List. Het college van burgemeester en wethouders besloot hiertoe, om zo de op Vlieland opgegroeide zangeres te eren. In bijzijn van Liesbeths familie en de burgemeester onthulden kleindochter Lílah en commissaris van de Koning in Friesland Arno Brok het Liesbeth Listpad. Dit meldt 'De Telegraaf'.

"Het leek alsof ze het persoonlijk zegende"

Vanwege het coronavirus werd de onthulling van het straatbord twee jaar lang uitgesteld. Naast het naambord werd ook het kunstwerk, met daarop de tekst ’Ik heb je lief’, voor het eerst getoond. De vervaardiging hiervan kwam tot stand door giften van lezers van het Vlieland Magazine. "We zijn hier zo dankbaar voor. Het leek alsof ze het persoonlijk zegende", aldus dochter Elisah.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dochter Liesbeth List neemt postuum duet op met moeder

Liesbeth woonde vanaf haar zevende jaar, na omzwervingen in weeshuizen, bij Jaap en Marie List op Vlieland. Uiteindelijk nam ze ook hun achternaam aan. Tot haar achttiende verbleef ze op het Waddeneiland, om vervolgens haar geluk te beproeven in Amsterdam, waar ze tot aan haar overlijden woonde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Liesbeth List op 80e geboortedag herdacht met cd

De zangeres overleed op 78-jarige leeftijd in haar slaap.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore