Ga naar de inhoud
Entertainment

Sean Penn aanwezig bij publieke hoorzitting Capitool-bestorming

Sean Penn Beeld © ANP

Sean Penn (61) was donderdag een opvallende aanwezige bij de publieke hoorzitting van de parlementaire commissie die de bestorming van het Capitool in Washington op 6 januari 2021 onderzoekt. De acteur was naar eigen zeggen slechts aanwezig als 'observant'. Dit meldt 'CNN'.

"Ik ben hier als gewoon burger"

"Ik ben hier als gewoon burger. Ik denk dat we allemaal hebben kunnen aanschouwen wat er op die bewuste 6 januari is gebeurd en nu gaan we kijken of het recht zal zegevieren," aldus Sean, die naast Washington Metropolitan Police Officer Daniel Hodges, voormalig Metropolitan Police Officer Michael Fanone en Capitol Police Officer Sgt. Aquilino Gonell zat.

Sean
Lees ook:
Sean Penn nog verliefd op ex-vrouw, maar: 'Ik heb huwelijk verkloot'

Tijdens de hoorzittingen in Washington probeert de commissie aan te tonen dat de voormalige Amerikaanse president Donald Trump een grote rol heeft gespeeld in het bestormen van het Capitool door zijn aanhangers. Hij meende dat de verkiezingsuitslag onjuist was en de huidige president Joe Biden ten onrechte als nieuwe president verkozen was. Volgens de commissie zou Trump zijn volgers hebben opgehitst om naar het Capitool te gaan en vervolgens urenlang niets gedaan hebben om de ontstane chaos op te lossen.

Sean
Lees ook:
Sean Penn vlucht lopend vanuit Oekraïne naar Polen

Sean staat erom bekend zich al jarenlang in te zetten voor mensenrechten en schroomt niet regelmatig uit te halen naar politici. In februari was hij nog in Oekraïne om een documentaire op te nemen waarin bewoners hun waarheid over de Russische invasie zullen vertellen.