Ga naar de inhoud
Entertainment

Soy Kroon heeft last van duimschaamte: 'Soort gedrocht'

Soy Kroon Beeld © ANP

Hoewel acteurs doorgaans vrij schaamteloos moeten zijn om hun vak te kunnen beoefenen, heeft Soy Kroon (27) toch iets waar hij zich voor geneert. In de podcast 'Darmstad FM' met Tina de Bruin (46) onthult de acteur een, nou ja, twee van zijn grootste onzekerheden.

"Ik verberg ze toch op de een of andere manier"

Soy moet gelukkig lang nadenken voor hij iets kon opnoemen waar hij zich voor schaamt. Zijn duimen staan met stip op één: "Ik heb twee heel aparte duimen. Hij is nogal scheef en de een is wat langer en dik. Die ander is klein en die is in de breedte gegroeid."

Onbewust probeert de acteur de betreffende vingers te verbergen door ze in zijn handen te vouwen. Toch krijgt hij nog regelmatig opmerkingen hierover. "Altijd wanneer iemand mijn duimen ziet, dan zegt hij: 'Wat is dit? Moet je kijken: wat heb jij nou? Nou, wat heb jij schattige duimen. (...) Je hebt een soort gedrocht.'" Als mensen zulke uitspraken doen, merkt Soy dat hij dit altijd weglacht. "Maar eigenlijk denk ik van binnen: waarom heb ik dat nou eigenlijk, die duimen? Ik voel dan toch dat ik ze wil verbergen."

Soy
Lees ook:
Soy Kroon twijfelde of hij door wilde gaan met musicals

Soy verklaart dat zijn 'kleine handjes' ook een van de oorzaken zijn. Hierdoor zijn zijn duimen namelijk 'in verhouding best wel groot'. Ondanks zijn onzekerheid is hij ook tevreden met zijn bijzondere vingers. "Wat me trots maakt, is dat het in de familie zit. Mijn moeder heeft dit ook en mijn opa ook." 

Natuurlijk konden we het niet laten om Soys duimen op te zoeken op zijn Instagram. Zo goed verbergt 'ie ze dus toch niet, want als je de onderstaande foto's inzoomt kun je ze van dichtbij bekijken. 

Zó
Lees ook:
Zó veroverde Soy Kroon het hart van Holly Mae Brood

Gelukkig is Soy niet om zijn duimen gepest vroeger, maar helaas wel vanwege een ander uiterlijke kenmerk: "Mijn haar. (...) Er is weleens chloor in mijn haar gespoten. Door een jongen die nogal vervelend was en die maar bleef zeuren over dat ik raar haar had." 

Soy
Lees ook:
Soy Kroon en Abbey Hoes brengen na grote vraag Costa!!-lied uit

Ook RTL Boulevard heeft een eigen podcast: de RTL Boulevard Reality Podcast. In de derde aflevering ontvangt Kiki Duren de bekende tv-persoonlijkheden Bob Sikkes en Roos Reedijk. Zij zijn bekend geworden dankzij Kopen zonder Kijken. Samen bespreken ze het succes van het programma, de selectieprocedure en de KzK-bingo. Luister de aflevering hieronder: