Ga naar de inhoud
Entertainment

Nederlandse gitarist op nieuw album van Drake

Drake Beeld © Getty Images

De Nederlandse gitarist Ginton staat 'tot zijn verbazing' met zijn solo op het nieuwe album van de Canadese artiest Drake (35). Dat meldt 'De Telegraaf' donderdag, die Ginton bestempelt als een 'relatief onbekende gitarist en producer'. De solo is te horen op het album 'Honestly, nevermind'.

"Gefeliciteerd, je staat op het album van Drake"

Na de eerste minuut van het lied 'Tie that binds' is de creatie van Ginton, die voluit Ramon Ginton heet, ongeveer een minuut lang te horen. Ook op het einde van het lied klinkt het gitaarspel van Ginton, die ook gitarist en producer is in de band van Ronnie Flex.

Ginton werd vorig jaar, rond mei, gebeld door de dj van Drake. Deze dj werd vroeger DJ Carnage genoemd, maar noemt zichzelf nu Gordo. Ginton had de dj ooit ontmoet na een concert in de Ziggo Dome, schrijft De Telegraaf. De dj vroeg of Ginton naar de studio wilde komen en vervolgens hebben Ginton en Gordo samen met de Nederlandse producer Vlado 'allemaal beats gemaakt die avond', zegt Ginton tegen de krant. Maar, zegt de Amsterdamse muzikant, 'niet met het idee dat het ergens voor was.'

Drake
Lees ook:
Drake verrast zijn fans met onverwacht album

Wel wist Ginton dat de dj 'een grote producer' was. Hij realiseerde zich dan ook wel dat er een kans was 'dat het op iets leuks terechtkomt'. "Hij vroeg mij te soleren over een beat heen. Ik ben een beetje gaan freestylen, het stond er in één take op." Na een jaar werd Ginton door de dj gebeld en het duo sprak af in de Cruise Control Studios in Amsterdam. Ze beluisterden het nieuwe nummer, met de solo van Ginton, waarop de dj zei: "Gefeliciteerd, je staat op het album van Drake."

Ginton is blij dat zijn solo er bijna helemaal opstaat. "Niet een stukje of zo, maar alles. Er zitten zelfs kleine foutjes in. Die hebben ze gewoon laten zitten. Prachtig vind ik dat, in een tijd waarin alles wordt strakgetrokken."

Drake
Lees ook:
Drake koopt miljoenenvilla van Robbie Williams
Bron: ANP/RTL Boulevard
Meer over