Ga naar de inhoud
Entertainment

Nederlandse LHBTQ-film in wereldpremière in San Francisco

Nasrdin Dchar Beeld © ANP

De Nederlandse LHBTQ-film 'El Houb' is maandagavond in première gegaan in San Francisco. Dat de film daar voor het eerst voor een publiek werd vertoond was een hele eer voor regisseur Shariff Nasr (41), zo vertelt hij in de Instagram Stories van queer filmfestival Frameline.

"Het is een eer dat we een wereldpremière kunnen hebben in de stad van Harvey Milk"

"We hebben er negen jaar over gedaan om deze film te maken, van de start tot nu", aldus Shariff in het clipje. "En het is een eer dat we een wereldpremière kunnen hebben in de stad van Harvey Milk." Harvey was een bekende homorechtenactivist en gemeenteraadslid van San Francisco, een van de eerste openlijk homoseksuele stadsbestuurders in de Verenigde Staten.

Ook hoofdrolspeler Fahd Larhzaoui was aanwezig bij de première. Vanaf de rode loper van het beroemde Castro Theatre zegt hij in de Instagram Stories van het festival onder meer: "Ik speel Karim, en het is een eer om hier te zijn en jullie dit liefdesverhaal te kunnen laten zien."

LHBTI-film
Lees ook:
LHBTI-film met Nasrdin Dchar naar Amerikaanse bioscopen

Het personage dat Fahd speelt in El Houb is een man die besloten heeft uit de kast te komen voor zijn Marokkaans-Nederlandse ouders. Louis d'Or-winnaar Emmanuel Ohene Boafo speelt zijn partner en Nasrdin Dchar is in de film te zien als een belangrijk persoon uit het verleden van Karim. Het verhaal van El Houb is mede gebaseerd op de eigen ervaringen van Fahd, waar hij eerder ook een toneelvoorstelling over maakte.

Nasrdin
Lees ook:
Nasrdin Dchar bezig met romantische serie voor Videoland

De grotendeels Arabisch gesproken film is recent opgenomen in Nederland. Het is de bedoeling dat El Houb in oktober 2022 in de Nederlandse bioscopen te zien is. Het drama is het speelfilmdebuut van Shariff Nasr, die eerder zijn sporen verdiende met korte films en als scenarist.

Nasrdin Dchar aan de slag als talent bij Videoland: 'Nieuw avontuur'

04:37