Ga naar de inhoud
Entertainment

Erica Meiland afgeknapt op Chantal Janzen: 'Kraamt onzin uit'

Chantal Janzen en Erica Meiland Beeld © ANP

Erica Meiland (60) is klaar met Chantal Janzen (43). In een uitgebreid interview met 'De Telegraaf' dit weekend vertelt de realityster Chantal 'altijd heel leuk, grappig en mooi' te hebben gevonden, maar na hun clash in de talkshow 'Jinek' daar anders over te denken. 

"Toen Wim Sonneveld de grap maakte over nonnen die voor pinguïns werden aangezien, werd er alleen maar gelachen"

Dat Erica in haar biografie moslimvrouwen 'pinguïns' noemde, ging er bij Chantal niet in. De presentatrice pakte de tv-ster dan ook hard aan vanwege haar uitspraken over de islam in Jinek afgelopen oktober. 

"Jij zegt: 'Ik weet dat er geen een meisje is die het prettig vindt om een hoofddoek te dragen.' Dan denk ik: lieve Erica, dat kan je niet zeggen, want je kan dat niet bepalen", zei Chantal destijds tegen de Chateau Meiland-ster aan de RTL-talkshowtafel.

Martien
Lees ook:
Martien en Erica Meiland hebben Noordwijkse villa verkocht

De manier waarop Chantal dat toen zei, zit Erica nog altijd dwars. Ze vertelt: "Ik zat voor het boek bij Jinek. Zij pikte er dat stukje over moslimvrouwen in boerka’s uit. Prima. Ik zit daar en zij mag mij alles vragen. Dan heb je naast je Chantal Janzen - ik vond haar altijd heel leuk, grappig en mooi - grossierend in domme opmerkingen."

Erica Meiland slaapt slecht na doodsbedreigingen

06:13
Erica
Lees ook:
Erica Meiland geïnstalleerd als gemeenteraadslid in Noordwijk

Volgens Erica had Chantal zich helemaal niet in het onderwerp verdiept en kraamde ze onzin uit 'alleen om toch vooral maar te deugen'. Erica: "Toen Wim Sonneveld de grap maakte over nonnen die voor pinguïns werden aangezien, werd er alleen maar gelachen. Maar nonnen zijn katholiek, niet islamitisch. Dat zal het verschil wel zijn."