Entertainment

Hans Cornelissen en Chantal Janzen eren Marianne van Wijnkoop

19 juni 2022 15:08 Aangepast: 19 juni 2022 16:24
Marianne van Wijnkoop Beeld © ANP

Chantal Janzen (43) en Hans Cornelissen (65) hebben op Instagram een eerbetoon aan Marianne van Wijnkoop geplaatst. De actrice en 'X Factor'-jurylid is afgelopen weekend op 76-jarige leeftijd overleden. Marianne werd vooral bekend als castingdirector bij musical- en televisieproducties.

"Lieve Marianne, in vele opzichten zal je gemist worden"

'Lieve Marianne, in vele opzichten zal je gemist worden', schrijft Hans Cornelissen, ook namens zijn partner Tom. 'Je was een heerlijk eigenzinnige en kleurrijke persoonlijkheid. En ‘by far’ decennia lang de beste musical casting director met briljante vondsten. De gesprekken over het vak en gemis van wederzijdse dierbaren, maar ook je uitstapjes met Tom zullen we missen.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marianne van Wijnkoop op 76-jarige leeftijd overleden

Ook Chantal Janzen, die in de musicalwereld werd ontdekt door Van Wijnkoop, plaatst een foto van haar. "Lieve Marianne, dank je wel. Vandaag in Carré doe ik het voor jou", schrijft ze erbij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Chantal Janzen is 'on speaking terms' met Linda en Wendy

Enkele maanden geleden kreeg Marianne te horen dat ze kanker had. In een Amsterdams hospice overleed ze op 76-jarige leeftijd. Samen met Henkjan Smits en Henk Temming vormde ze de jury van het programma X Factor. Sinds 1992 werkte ze voor de musicalproducties van Joop van den Ende.

Marianne p werd op 22 december 1945 geboren in Amsterdam. Tijdens haar tijd bij Joop bracht ze als creatief producent onder anderen Danny de Munk en Henk Poort in Les Misérables in, Peter Faber in De Jantjes en Hajo Bruins in Mamma Mia!.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Peter Faber wordt door kinderen eindelijk geaccepteerd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore