Entertainment

Petitie Vandaag Inside nu 60.000 maal getekend

17 juni 2022 23:09 Aangepast: 18 juni 2022 14:09
Beeld © ANP

De petitie om 'Vandaag Inside' toch mee te laten dingen voor de Televizier-Ring is volgens Wilfred Genee (54) al 60.00 keer getekend. Dat heeft de presentator van het programma vrijdagavond in de laatste uitzending van het seizoen gezegd.

"Het is verschrikkelijk"

Tijdens de uitzending werd duidelijk dat Wilfred er heel erg mee zit dat zijn programma uitgesloten is van deelname aan de verkiezing. Volgens de organisatie is het programma een spin-off van Voetbal International. Daarmee wonnen Wilfred, René van der Gijp en Johan Derksen in 2012 al de televisieprijs. Als een programma lijkt op dat van een eerdere winnaar is het programma uitgesloten van deelname.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wilfred Genee: 'Verstandiger om even niks te zeggen over VI'

Tafelgast Özcan Akyol constateerde dat de kwestie Wilfred erg hoog zit. Die beaamde dat. "Het is verschrikkelijk", zei hij. "Vijf dagen in de week hier zitten. Dan wil je er toch wat voor terugkrijgen?" Akyol opperde dat Wilfred zijn protest dan serieus moest aanpakken. "Wat wil je dan doen met die handtekeningen", vroeg hij. Duidelijk werd niet wat Wilfred gaat doen met de petitie en of hij de raad van Özcan ter harte neemt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wilfred Genee reageert op stoppen Vandaag Inside: 'Zonde'

De organisatie achter de Televizier-Ring liet vrijdag al weten dat de petitie geen verschil maakt. VI en De Avondshow met Arjen Lubach mogen van de Televizier-Ring niet meedoen omdat zij spin-offs zouden zijn van eerdere programma's. Maar Chateau Bijstand, een spin-off van Chateau Meiland, mag wel meedingen naar de belangrijke publieksprijs. Zowel de makers van VI als van De Avondshow met Arjen Lubach zijn zeer ontstemd over deze gang van zaken en begrijpen de criteria niet.

Op 15 augustus beginnen Wilfred, Johan en René aan het nieuwe seizoen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore