Ga naar de inhoud
Entertainment

VPRO geen begrip voor uitsluiten Avondshow door Televizierring

Arjen Lubach Beeld © ANP

De VPRO is 'zeer verbaasd' dat het programma 'De Avondshow met Arjen Lubach' niet mee mag doen aan de strijd om de Televizierring. Dat laat de omroep vrijdag desgevraagd weten. De Televizierring heeft het nieuwe succesprogramma van Arjen uitgesloten van deelname omdat hij de ring al eerder won voor 'Zondag met Lubach' en de Televizierring vindt dat 'De Avondshow' hier een spin-off van zou zijn.

"Als de fans van het programma vinden dat De Avondshow wél in aanmerking moet komen, dan moeten de kijkers dat vooral aangeven bij de Televizierring"

"Wij snappen niet welke criteria de organisatie precies hanteert en we vinden het vooral erg jammer voor het hele team van De Avondshow én voor de kiezers die graag op onze show hadden willen stemmen bij deze publieksprijs", aldus de woordvoerder van de VPRO. De omroep is echter niet van plan om te gaan klagen. "Dit is een publieksprijs. Dus als de fans van het programma vinden dat De Avondshow wél in aanmerking moet komen, dan moeten de kijkers dat vooral aangeven bij de Televizierring."

Arjen
Lees ook:
Arjen Lubach wil niet op de vooravond presenteren

Ook producent Human Factor, die contact zocht met de Televizierring, vindt het een gekke redenering. "Het programma heeft een nieuwe naam, nieuwe zender, nieuw tijdslot, nieuwe studio, nieuw decor, nieuwe onderdelen en alleen maar nieuwe rubrieken. De enige overeenkomst met Zondag met Lubach is dat Arjen grapjes maakt over nieuws." De organisatie achter de Televizierring kon vrijdag niet direct reageren op de kwestie.

Populaire
Lees ook:
Populaire avondshow Arjen Lubach ook uitgesloten voor Televizierring

Eerder klaagden ook de makers van het programma Vandaag Inside dat zij niet in de race waren voor de ring. Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp vinden het raar dat zij zijn uitgesloten van deelname met hun nieuwe dagelijkse talkshow, waarin zij praten over voetbal en actualiteit. Het trio won in 2011 de ring met het programma Voetbal International, waarin zij aan een tafel praatten over voetbal en actualiteit. VI begon donderdagavond een petitie om de Televizierring op andere gedachten te brengen.

'Schade verdwijnen Vandaag Inside is heel groot voor Talpa'

07:50